Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mikor kezdjem a bilire szoktat...

Mikor kezdjem a bilire szoktatást?

Figyelt kérdés

Én és a húgom is 7 hónaposak voltunk, mikor anyukám elkezdett bennünket bilire ültetni. 1 éves korunkra szobatiszták lettünk mindketten.

Az én kislányom is most 7 hónapos, anyukám tanácsolja, hogy kezdjem el néha ráültetni a bilire, barátnőim viszont ellenzik, nekik csak 3 éves korukra lettek szobatiszták a gyerekeik.

2012. jan. 24. 12:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Egyes gyermekek már 10 hónapos korukban elérnek arra a szintre, hogy felismerjék és jelezzék, ha pisilni vagy székletelni szeretnének. Ez egyéni képesség és fejlődési ütem függvényében változhat, de bizonyos jelek utalhatnak arra, hogy a gyerek készen áll a bilizésre, például ha észrevesszük, hogy érzi vagy tudja, hogy pisilnie vagy kakilnia kell, vagy ha értesek tartósan tiszta pelenkát.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy minden gyerek egyedi és fejlődési ütemenként változhat, ezért fontos türelemmel és megértéssel közelíteni az ilyen fejlődési mérföldkövekhez. Általánosságban azonban elmondható, hogy a 10 hónapos korú gyerek már felismerheti a pisilés vagy széklet érzetét, és kezdeti lépéseket tehet a bilizés felé.

máj. 28. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!