Mikor lett szobatiszta a gyermeketek, összefüggött e a beszédfejlődéssel?
2 éves a fiam, nem jelzi ha kell, azt se ha bekakil, nem beszél még, egész nap hörög, visong, morog. Hiába mondogatom, próbálkozom. Sír mikor mondom neki próbáljuk ki a bilire ülést. Pedig mem erőszak, viccelődök, én is ráülök, stb de nem. Tologatja, rááll, de ennyi.
Ötlet? Vagy várjak míg beszél vagy jelez? Annyira bántja hogy nem tud beszélni, hogy sokszor megfeszítve remegteti a fejét összeszorított foggal. Doki szerint semmi gond. Én azért kicsit aggódom. Mintha túl ideges lenne.
Eddig két gyerekemmel vagyunk túl ezen a fejlődési szakaszon, a most 9 éves fiam 2 évesen lett szobatiszta, Ő akkor még egy nagyon alap szókinccsel rendelkezett, mondatokban pedig még közel sem beszélt. Tehát az Ő esetében nem volt összefüggés a beszédfejlődés és a szobatisztulás között.
A most 7 éves lánykám szintén 2 évesen a bölcsiben lett szobatiszta, Ő már majdhogynem folyékonyan beszélt.
A harmadik gyerkőcöm, aki most múlt 2 éves éppen küzd a szobatisztasággal, azért írom, hogy küzd, mert a bölcsiben megy Neki, otthon pedig túl kényelmes, szinte személyes sértésnek veszi, ha otthon ráparancsolom a bilire. Folyékonyan beszél, az Ő beszéde fejlődik a leggyorsabban a két nagytesóhoz képest, szobatisztaság an viszont messze elmarad a nagyobbaktól.
1,5 volt a lányom mikor szobatiszta lett (nappalra és éjjelre is) . 2,5 évesen kezdett beszélni.
Magától szokott a wcre (még csak nem is ültetgettem rá, csak látta ahogy én ülök rajta)
Az ikreimmel 2,5 már nincs ilyen mázlim.
A fiam nappalra már szobatiszta (szó nélkül kimegy, ráül kézmosás kijön. Ha kaka van akkor szól h anyaaaaa) , de a kislány még akkor se pisil a bilibe ha 20 percenként ráültetem. Felkel, tesz két lépést és bepisil....
Nem függött össze.
3.5 évesen lett nappalra,4 évesen éjjelre. Kaki kb 4 éves korig ment pelusba. Kislány.
A beszéd nála bonyolult volt,mert autista. De 3 évesen az is elindult.
A nagy fiam nem beszélt de 2 éves kora előtt szoba tiszta volt, egyik napról a másikra. Még iskolába is logopédiai osztályba járt.
A kicsi 2 évesen beszélt, de 3 éves kora után én vettem le a pelust, hogy ennyi volt, szoba tiszta is lett, mert neki ez lustaság, éjszaka van még pelusa és reggel képes még mindig belepisilni, de úgy hogy mondja, várj pisilek és közbe vigyorog.
1.5 évesen elbújt kakilni és mondta is hogy kaki vegyem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!