Can valami tippetek, hogy hogyan szoktassam bilire?
2,5 éves fiam elindult óvodàba, de nem volt teljesen szobatiszta -ha szóltunk neki, ràült a wc-re/bilire és volt is eredmény, de magàtól nem szólt, hogy menni kell. Közben a nyàron kistestvére született és akkor nem is erőltettük a dolgot... Az óvodàban pedig abszolút nem volt eddig hajlandó a wc-be pisilni-kakilni.
Sajnàlom, hogy ez a helyzet,mert erőltetéssel nem érek el nàla eredményt, de làtom rajta, hogy vàgyik màs gyerekek tàrsasàgàra. Ti mit tennêtek?
Előre is köszönöm a vàladzokat.
Igazából két fajta megoldás van. Mindkettőt ismerem és kipróbáltam:
1. Hagyod, hogy teljesen megérjen rá. Ez viszont lehet akár 1-1,5 év is akár. Van amelyik gyerek hamar (1,5-2 évesen), de van amelyik későn (4 évesen) szobatisztul magától. Viszont ez nem minden gyereknél működik. Sokszor egy hormon hiánya okozza ezt a gondot.
2. Kipróbálod vele az EC-t. Erről rengeteget tudsz olvasni róla. Nekem ezzel is van jó tapasztalatom és semleges is.
Pozitív; egyikőjük már 3 hónaposan jelzett minden pisi és kaki előtt (nyöszörgött). A másikuk pedig 10 hónaposan teljesen szobatiszta lett.
Semleges: pár hónapig működött, de utána jött a bilisztrájk.
Úgy csináld, ahogy nektek jól esik. Erőltetni nem szabad soha. Nekem az a tapasztalatom, hogy a leszoktató mosható bugyiból az éjjeli egy fél pisit ki szokott bírni. Emiatt egy jó dolog, mivel ha elindul a pisi, akkor ézi a gyerek, de nem kell ruhát cserélni. Pelenkában azért szobatisztulnak nehezen, mert nem érzik a nedvességet.
1. Vàladzoló :
Az óvodàban is bepisil meg be is kakil.
Arra sajnos nincs lehetőség, hogy kicseréljék a pelust. 2 hetet adtak hogy a gyerek szobatiszta legyen, ha nem lesz az akkor itthon kell lennie ameddig nem lesz szobatiszta. Szóval eléggél el vagyok kenődve.
#5 mosható bugyipelus csak akkor jó, ha már kezdi a wc-t használni. Teljes pisit nem tud megtartani. Csak egy felet. Abban segít, hogy amíg elér a bilihez, ne legyen minden pisis.
Az a baj, hogy ha most rá lesz erőltetve, siettetve lesz, akkor két dolog történhet: 1. Sikerül, de azért valószínűleg napi 1-2 baleset ígyis lesz. 2. Egy jó ideig a bili közelébe nem megy.
Sajnos sok ovi kitalálja, hogy csak így veszi fel a gyereket, pedig ha jól tudom hivatalosan nincs leírva, hogy szobatisztának kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!