Dulcosoftot túl lehet adagolni?
Figyelt kérdés
3eves múlt a gyerek, éjszaka sincs már pelus egy jó ideje de a kakit meg mindig csak pelusba hajlandó sajnos kinyomni .. vagyis eddig abba sikerült de 2hete lassan már abba sem , szörnyen kínlódás ez most mert vissza tartja nem akarja sem bilibe,wcbe se pelusba .. szándékosan vissza szorítja az elmúlt napokban kapott már kupot ,Mini klizmat mert már annyira kemény volt neki h attól féltem bele szárad és kórház lesz a vége .. tegnap előtt ki jött belőle kúp segítségével de azóta megint nem akarja kiengedi .. tegnap előtt kapott 20ml dulcosoftot és tegnap is annyit .. mára már a szeklete elég híg lett volna ja ezt sem szorítja vissza ..úgyhogy egy picike ki jött de a többi nem .. abból tudom h nem volt kemény a szeklet . Régebben is előfordult 1x2x h több napig nem volt kaki és már annyira kemény lett neki és száraz h alig lehetett belőle kiszedni akkor is megviselte eléggé mert a következő napokon is alig mert kakilni félt h fájni fog de ahhoz képest gyorsan vissza állt minden de most úgy látom rajta hogy rosszabb lett a helyzet mert annyira a dolog ellen van hogy képes izzadásig erőlködni ne h ki jöjjön :/ nem erőltetem neki , nem akarom annyira szajkozni de néha már elegem van és ragom a kis fület h ideje lenne már h kijöjjön .. kúpozni nem akarom főleg h látom most nem kemény a szeklete ezért maradnék a dulcosoftnal de mem tudom h ártól e ha mindennap használom főleg h 16max mili helyett 20at kap ( eddig ha használtam mindig kb 10-15milit kapott de xrt se ért ezért emeltem az adagon2022. júl. 26. 20:50
1/9 anonim válasza:
Nagyon könnyen hozzá szokik a szervezet. Persze nem 1-2 alkalom miatt, de ha napokig /hetekig kapja akkor utánna már nem fog neki menni magától.
Eszik elég rostot?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem, csak vizet iszik és gyümölcsöt zöldséget még ahogy eddig megoldottam (valamibe amit szeret belecsempéztem) azt sem akarja .. most lázadó lett kicsit :D ma is még kb 2x evett de nem rost dús ételét egyáltalán .. már kicsit kezdek kiborulni ettől a helyzettől mert nem akarom tényleg h kórház legyen a vége és ott kapjon beontest mert az számára egy kis trauma lenne amitől meg jobban elmenne az egészről a kedve vagyis félne inkább
2022. júl. 26. 21:21
3/9 anonim válasza:
Pont nem lehet hozzaszokni a dulcosofthoz...mivel az egy az egyben távozik a szeklettel, nem szívódik fel. A kúphoz, klizmahoz hozzá lehet, bár szerintem nem 3 évesen néhány alkalomtól.
Szerintem az a plusz 4ml nem olyan durva, de én inkább rakerdeznek a gyerekorvosnál.
4/9 anonim válasza:
3 évesen nem eszik zöldséget gyümölcsöt? Akkor itt van a kutya elasva. Ha nem eszik rostot akkor kakilni sem fog,csak gyógyszerrel de az sem kivitelezheto hosszú időn át.
5/9 anonim válasza:
Ha már nem kemény a széklet, akkor próbáld meg szerintem valami kis apró jutalommal motiválni, amit még is kap egybol, ha sikerült, így pozitív élmény lesz neki, foleg ha nem is fáj már. Ez nagyon jól szokott működni már a 3 éveseknek.
3as voltam
6/9 A kérdező kommentje:
Hihetetlen ellenkező típus egyébként is , 25eves vagyok de olyan őszös a hajam mint kb egy 45evesnek .. már mikor nagyon nagyon ki vagyok csak az kattan be h inkább “rossz” legyen mint beteg .. meg az h én is ilyen voltam kicsinek :D nem jó étvágyú és kaki vissza szorító :D de viszont már a gyerekemert jobban aggódók és rajta segíteni szerintnék minden áron hogy ne essen bántódása , egészséges legyen de ez nála nagyon nehéz
2022. júl. 26. 21:47
7/9 anonim válasza:
Ilyen az én kisfiam is,2,5 éves mióta szobatiszta, egyáltalán nem akar kakilni, se bilibe se pelusba, ellenkezik, visszatartja, pedig mondja hogy fáj a hasa és elviselhetetlenül nyűgös is mikor már több napja nem kakalt. Ez megy egy honapja, idegileg is kikeszit mindenkit. De mikor végre sikerül neki akkor meg büszke magára és örül neki. Mi mindent "tuladagolunk" dupla adag glicerines kúp, szirup, szilvale, rostos gyümölcsök... Így is ha 3 nap után sikerül akkor az már szerencsés. Annyira bízom benne hogy idővel jobb lesz, mert tényleg borzalmas hogy ekorul forog az élet hogy mikor kakal már a gyerek.
8/9 A kérdező kommentje:
Mi is itt tartunk 3napja volt legutóbb kaki de az is kúp segítségével , tegnap egy magyon kevés kaki de inkább csak ilyen puki jellegű ami azzal kicsúszott .. de ma már lehet használok neki egy kupot .. o nem mondja hogy faj a hasa , de én nagyon felek ezektől mert belém beszélték a családba az ezzel járó bajokat :s bélcsavarodás,összenovés,kakibeszáradás aztán műtét stb lehet inkább holnap elviszem egy ultrahangra meg gyerekorvoshoz hogy megnyugtassam magam hogy ez csak pszichés alapon van nala
2022. júl. 27. 14:35
9/9 anonim válasza:
Esetleg érdemes lenne egy pszichologussal is konzultálnod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!