Hogy szoktassam le a pelenkáról?
10, én nem csak a honlapot böngésztem át, hanem tagja vagyok az fb csoportjának és elkeserítő, hogy a gyakorlatban mit jelent.
Sose szólok le egy módszert sem anélkül, hogy utána néznék. Oda is jószándékkal, a módszer iránt érdeklődve, nyitottan léptem be és el is borzadtam.
Egyáltalán nem a gyerek igényeiről szól. Nem figyelnek a gyerek jelzéseire: ha "elindultak az úton" akkor se lépnek vissza, ha egyértelmű, hogy a gyerek nem vevő.
Rengeteg a székletvisszatartásos panasz, amit tudvalevő, hogy a korai erőltetés is okozhat.
És a végső szobatisztaságot a módszerrel se érik el átlagosan hamarabb, csak sokkal hosszabb átmeneti időszakkal.
Ezzel ellentétben aki kivárja a gyerek teljes érettségét, annak nem kell takarítania hetekig, hónapokig és ez a gyerek önbizalmára is pozitívan hat, hogy egyből megy, nem fokozatosan és sok balesettel.
11. Sajnálom, hogy neked ilyen negatív élményed van / volt vele. Én is tagja vagyok több csoportjának is, a nagyoknak való tanfolyamát megvettem, mostanában ismerkedek vele (kislányommal eddig részidős EC-ztünk, abban semmi erőltetés, tanítás nincs), és az bejött nekünn. Nekem más a benyomásom róla, mint neked.
De különbözőek vagyunk, különböző infókat raktározunk el, más a hozzáállásunk... én több ellenérvet, ellen-tapasztalatot látok az általad írtakhoz képest (pl. ha nagyon nem megy, akkor azt ajánlja, hogy vegyenek vissza a gyakorlásból). De hosszú lenne erről írni, és nem is akarlak győzködni.
Végső soron az a kérdés, hogy ártanak-e (vagy épp jót tesznek) a gyereküknek azzal, hogy nem adnak rá pelenkát, és tanítják őket testük jelzéseinek megismerésére? Vagy csak önmaguknak okoznak plusz feladatot? (De a pelust is kéne mosni vagy a szemétterhelés nőne, ha használnának pelust).
Kislányom életkora miatt én még a nagyoknak való témában annyira nem mélyedtem el. De észben fogom tartani a te véleményedet is, ha majd odaérek, kritikus leszek. :-)
"hogy ártanak-e (vagy épp jót tesznek) a gyereküknek azzal, hogy nem adnak rá pelenkát, és tanítják őket testük jelzéseinek megismerésére?"
Ehhez én is hozzaszólnék.
Lányom nephrológiai gondozott volt és bizony még 3 évesen se érezte, hogy mikor jön a pisi. Bizonyítottan nem. Pedig semmi olyan szervi elváltozása (idegbénulás.. stb) nem állt fent, ami ezt az idegrendszeri éretlenségen kívül okozhatta volna.
Emiatt erősen szkeptikus vagyok, hogy az átlagosan 2-2,5 éves kor után elért idegrendszeri érettség előtt képesek lennének "figyelni a testük jelzéseire".
Az egész gyengéd szobatisztaság 100 % kondícionálás, ami a "gyakran viszlek pisilni és bilin/wc-n pisilni kell" összekapcsolásából alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!