Miért nem akar még szobatiszta lenni?
Én szombaton levettem a fiamról a pelust, kapott kis gatyát kérdezgette mikor kap pelust, mondtam majd este. 5perc alatt 2x bepisilt, majd egésznap semmi. Másnap nagyon ügyesen ment, hétfőn reggel vagy 5 becsurgás volt délig majd estig már semmi baleset. Alváshoz sem kell csak estére.
Ma bölcsibe semmi baleset nem volt.
A fiam ha rajta lenne kb 20 évesen tenné le, van akit zavar a pelus őt nem, de ha nincs rajta ügyesen megy, ha rajta van szó nélkül bele pisil.
A gyerekek többsége idegrendszerileg már 1,5 éves korában megérik a bilizésre. Amiért a nyugati kultúra ilyen gyászos eredményeket mutat fel, az az, hogy a modern pelusok nagyon kényelmesek. Mind a mamának mind a babának. Egyszerűbb ráadni a pelust, mint kitartóan wcre/bilire tenni a lúrkót. És a picinek sincs nedves érzete, mert a pelus tökéletesen felissza a vizeletet.
Régen a tetra idejében 2 év volt az átlag szobatisztasági kor. Ma 3 év.
2-es: sajnos lehet benne igazság. A védőnő is mondta a 3 éves státuszon, hogy rengeteg olyan 3 éves van, aki még nem szobatiszta.
Amúgy sokszor van olyan, hogy zavarja a pisis, de főleg a kakis pelus, akkor mondja, hogy cseréljünk. Tehát azért annyira nem lehet kényelmes. De a hideg, pisis bugyinál biztos jobb. Ezért inkább a pelenkát választja, nem a bilit vagy a wc-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!