Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Még nem jött ez az ideje de...

Még nem jött ez az ideje de érdekel a téma. Ki hogyan szoktatta szobatisztaságra a gyermekét?

Figyelt kérdés

Nálunk tavasszal lesz 1.5 éves és ahogy jó idő van szeretném elkezdeni. Hogy álljak neki? Honnan tudom érett e rá?

Sima hagyományos bili vagy a wc kialakítású "bili" ami hasznosabb? Nekem a wc kialakítás szimpatikusabb, az jobban hajaz az igazira és olyan mint a "nagyoké"

Ötletek? Tippek? Tapasztalatok?

2021. nov. 16. 10:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen hülyeséget hogy nem érett rá.... Pont hogy 3 éves kor körül a dackorszak közepén a legnehezebb, mikor csak tiltakozni tudnak. Csak dicséret kell, és nem erőltetés. A fiam 1 éves 1 hónapos korától csak bilibe kakált. Alig tudott menni, de magának hozta. Nálunk pont a pisi volt a nehezebb, de még nem volt két éves mikorra szobatiszta lett. Én úgy tanítottam meg, hogy mikor láttam hogy jön a kaki, mindig mondtam, és mutattam is ( bármi jel jó) 2 hét alatt tanulta meg a jelet a kakiláshoz kötni. Utánna magától csinálta, amint elkezdte mutogatni a jelet, hoztud a bilit. Aztán nagy dicséret, kakitánc, Csiki-puszi vagy amit szeret.
2021. nov. 16. 15:06
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
A legidiótább dolog erőltetni a szobatisztaságot, sokszor pont az ellenkezőjét érik el vele a "kedves" szülők. Nem egy szorullásos gyerekkel volt dolgom, csak mert szuperanyuci be akarta bizonyítani, hogyha " Julikának is ment ennyi idősen, akkor nekünk sem szabad lemaradnunk"...Pont elég, ha a szüleit/testvérét/csoporttársait látja Wc-zni, egyre kíváncsibb lesz rá és ő is akarja majd. Volt olyan "gyerekem", aki 3 évesen kezdett el érdeklődni a pisilés/kakilás iránt és 2 hét múlva szobatiszta is volt. Persze a szülők ott is rettegtek, hogy "jaj, mi lesz, ha nem veszik fel emiatt óviba", de szerencsére annyi eszük volt, hogy nem erőltették. Nyilván, ha siker van, akkor azt jelezni kell pozitív megerősítéssel, de rákényszeríteni, meg konkrétan "megtanítani" nagyon káros. Üdv, egy kisgyermeknevelő
2021. nov. 17. 00:41
 13/18 anonim ***** válasza:
*szorulásos
2021. nov. 17. 00:43
 14/18 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! mik azok a konkrét jelek amiből kiderül készen áll e?
2021. nov. 17. 06:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Bár nem utolsó vagyok

- jelzi a produktum előtt, hogy kell neki

-elbújik előtte

- érdekli te mit csinálsz a wc-n

- tudja mondani/jelezni, hogy pisi vagy kaka érkezik, tehát meg tudja különböztetni

- reggelre száraz pelenkát veszel le rendszerint ( ez az éjszakai)

Kb ezek

Jah és az èletkor is 1,5 èv után minimum..de inkább 2 èvhez közel jellemzőbb

2021. nov. 18. 07:14
 16/18 A kérdező kommentje:

lassan 1 éves de rögtön jelzi a kakit hogy kéne pelust cserélni :)

ezért gondoltam hogy nyáron ki lehetne próbalni

2021. nov. 18. 07:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Az más, ha jelzi utólag a kakit. Zavarja.. az enyémet 6 hónapos korától zavarja a kaki utólag. 16 hónapos, szól ha bekakilt. Viszont sem a wcre sem a bilire nem akar meg ráülni. Tudja mi a pisi meg a kaka. Tudja honnan jön ki. Engedjük, hogy lezúzza a wc-t. Nézzük a cicát, amikor kakil. Ott van, ha takarítjuk a macskaalmot. Lát minket a wc-n. Éjjel is bepisil. Hiába tudja ezeket, ha az agya nem érett rá, hogy időben felismerje az ingert nem kell erőltetni. Csak sokan azt hiszik, hogy skinek nem lesz 2 évesen szobatiszta, az szarik az egészre.

Ez ugyanaz, hogy nem csak én beszélek meg mondókázok a gyereknek, mégis 16 hónapos és beszél. Másé meg 2 évesen kezd. Idegrendszer függvénye ez.

2021. nov. 21. 00:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Fiam 20 hónaposan kezdett bilizni, de 12 hósan kapta. Csak játszott vele sokáig. 20 hósan használta sikeresen, majd jött a hugi. Az teljesen megakasztotta. 2,5 évesen lett éjjel-nappal szobatiszta. Nem csináltam semmit. Felkelt egyik reggel és soha többet nem engedte magát bepelenkázni. 4 éves, baleset iszonyú ritkán volt. Éjjel is kel és szól, ha este esetleg többet ivott a megszokotnál.

Leányom 12 hósan kéreszkedett bilire. Járni sem tudott még, de mászott a bátyó után. Nyilván csak játszott vele. 17 hós volt, mikor megjött a hőség idén nyáron. Csupaszon volt és egyszercsak azt vettük észre, hogy a bilin ül. Felállt, mutatta és mondta, hogy kaki és tényleg benne volt. Ezen felbuzdulva egész nyáron bilizett, ha csupasz volt. Majd jött az augusztus vég, a hideg. Nadrágban már nem tudta összekötni, így pelus vissza rá 3 hétre. Akkor egyik reggel felkelt és nem hagyta magát bepelenkázni. Eltelt azóta 2 hónap. 22 hós, nappalra balesetmentesen szobatiszta.

Tudják ők, hogy mikor jön el az idő. Azzal nem teszel " kárt" benne, ha vesztek bilit és beszélgettek róla. Esetleg könyvet nézegettek róla. Unokatesó 2 hónappal fiatalabb a lányomnál, hallani nem akar a biliről. Felrúgja, eldobja, a könyvet széttépné. Ilyen esetben nem szabad eröltetni.

Fontos tudni, hogy nekem mosisok voltak a gyerekek. Ebben az esetben jóval nagyobb a lehetősége a korai szobatisztaságnak, mint eldobhatónál, mivel a szuper abszorbens reteg nincs benne, tehát érzi, hogy bepisilt és hamarabb összekötheti az egészet agyban.

Ami árulkodó jel, hogy a pelust nem akarja. 1,5 évesen már hatarozottan el lehet különíteni, hogy pelussztrájk vagy első lépés a szobatisztasag felé.

Érdeklődik, ha te wc-re mész ( nálunk újszülött koruk óta jöttek velem. Fiam nem volt meg nélkülem, lanyomat meg nem lehetett fél masodpercre sem egyedülbhagyni, mert nyúzta volba a bátyja). Én ilyenkor meséltem nekik arról, hogy mi történik, hogy a nagyfiúk és lányok a wc-t használják. ( ugyanezen az elven győztem meg őket a cumi, cumisüveg, kisagy elhagyásáról. Fiam pl maga ajánlotta fel a 3. szülinapja előtt a Mikulásnak a cumisüvegét, hogy vigye kisbabának)

2021. nov. 27. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!