Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 2,5 éves 4.napja nem kakil,...

2,5 éves 4.napja nem kakil, mit tehetek? Épp szobatisztul és fél a kakitól, direkt visszatartja.

Figyelt kérdés

Ráadásul pont még ma Horvàtorszàgban vagyunk. Holnap megyünk vissza, elvileg délutàn 2 körül már otthon kell lennünk ha normális a forgalom.

Pont utazás előtt 1-2 héttel indukt a szobatisztaság, de a kakival már akkor is gondol voltak. Az utolsó 2 kaki az udvaron landolt és nagyon megijedt tőle, teljesen hisztérikus rohamot kapva hogy mi ez meg kakis a feneke..a 2.eset után fél óràt ült a bilin ès egész este 15 percenkét sírva fakadt. Pedig soha semmi baja nem volt a kakilással.

Na most ejöttünk szombaton nyaralni, és aznap este kakilt, azóta meg semmi.

Mióta itt vagxunk mindennap evett gyümölcspürét és joghurt italt is (direkt erre gondolva pakoltam). Már szinte percenként kinálom korpakekszel de semmi, és ha beszélünk is róla tiltakozik, nem akar kakilni.

Tegnap kapott egy fél tevás glicerin kúpot, de nem volt igazi hatása. A védőnőt ma felhívtam, azt mondta adjak neki egy egészet ma megint. Ő tovàbb nem várna. Ami baj hogy igaza van, mert utazàd alatt holnap a nap első felében biztos nem fog kakilni. Utána meg ki tudja, bàr akkor màr ha sikeresen hazaérünk elvihetem kórhàzba.

A kúpon egyèbként az àll hogy 3-6 éveseknek csak fél kúpot szabad adni alkalmanként. Szerintetek adhatom az egészet úgy hogy tegnap kapott egy felet már?

Most bevallom màr nagyon vàrom hogy otthon legyünk és tudjunk segítséget kérni ha kell.

(Persze tökre félek tőle hogy emiatt meg aztán végképp rossz élménye lesz és még nehezebben fog majd kakilni)

2021. aug. 4. 13:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi! Na akkor ezt a tippet is elraktározom 😉

Közben vettem itthonra már mindenfélét, de ma volt is már eredmény. Lehet, hogy a folyamatban lévő szobatisztaság is bekavar meg most még hogy elutaztunk is feszéjezte.. nem tudom, remélem azért ez nem ismétlődik meg. De most már legalàbb okosabb leszek.

2021. aug. 6. 20:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia, mesélnél, hogy hogy alakult? Nálunk hasonló a helyzet.
2022. máj. 29. 11:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Szia! Azota ugye itt mar egy 3+ eves nagyfiu van. Még most sem teljesen szobatiszta, de a fenti esetből tanulva nem erőltettünk semmit.

Egyébként az egészben akkoriban az volt a legnehezebb hogy ő félt a kakitól, hogy mi az és kijön a fenekéből, ami sokat segített:

-plüssálat belekakilt a bilibe (odatettem kis gyurma darabot, mintha kaki lenne)

-vettem egy kivvex hajtogatos, kakikönyvez, sokat forgattuk

-ha nagyon nem akart kakilni akkor este raultunk a bilire (kúpot elkerülendő) es ujsagokat neztunk, olvastunk, amignem csak kijött a kaki-de ez a módszer mem mindig müködött.

De összeségében így is sokáig kűzdötrünk a visszatartással. Kb 2-3 hetig sirva es sokszor csak kúppal kakilt. Utána ezt abbahagyta, de amikor kezdte a bölcsit szeptemberben hetekig írtam hogy mikor kakilt és mikor nem, mert féltem hogy esetleg tul sokáig kimarad, mert azért az sokszor előfordult hogy kellemetlen szituban, visszatartotta.

Most viszont hogy már készülünk az ovira nagyon igyekszünk a szobatisztasággal is. De nagyon lassan és fokozatosan vettük/vesszük el a pelust. Kb 2-3 hét alatt jutottunk el oda, hogy itthon már kis gatyában van/volt, és a pisi mindig a wc-be megy, de kakiláshoz továbbra is kérhet pelust. Bölcsibe járt, most kezdtük a nyári szünetet, ezért is vágtunk bele, ott ezzel nem foglalkoztak, úgyhogy az biztos nem ment volna, hogy itthon van egy rendszer, bent meg másik. Úgy mertem csak belevágni, hogy tudom flügyni/koordinálni. Egyébként 90%-ban szobatiszta, nekünk éjjel kb soha nem is pisilt, úgyhogy olyan gondunk nincs is. Kaki is többször sikerült már a wc-be, de olyan is sokszor van hogy keri a pelust és csak abba. Nem mi vagyunk az egyetlenek. Sok gyerkőccel van ez.

Én egyet biztos megtanultam, erőltetni nem szabad de igazából nem is lehet. Neked is csak türelem, türelem, türelem.. ehhez sok kell, úgyhogy kitartás!!!

Ha barmiben tudok segiteni irj nyugodtan!

2022. jún. 4. 00:30
 14/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ennyire teleírtam helyesírasi hibával, csak már félig aludtam. Remélem azert kibogozható. Sok sikert és kitartást, tudom nehéz elhinni, de túllesztek rajra.
2022. jún. 4. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!