Lehetséges egy hónap alatt szobatisztává tenni?
Azt hozzáteszem ,hogy az én fiam így maradt a bölcsiben plusz 1 évet .Az unokatesójánál az anyuka konkrétan megmondta nincs olyan ,hogy ne tanuljon meg kiabált mindent csinált. Éppen az oviban szobatiszta lett okkal móddal,de éjszaka ők a mai napig pelusoznak pl.
1es voltam
Az én fiam 2 hét alatt lett szobatiszta, amikor Ő akarta. És bizony már betöltötte a hármat.. :(
2,5 évesen én is azt hittem hogy na, most van itt az ideje, de amíg nincsenek konkrét jelei a gyereknek, addig csak erőltetés az egész. 2 évesen például pelus nélkül simán pisilt néha bilibe, de aztán elment tőle a kedve mert mindig kérdezgettem. Ezután jött a 2,5 éves kor ugye, de akkor sem ő jelzett hanem én akartam rá irányítani. Egyszerűen ez nem válik be. Vagy ha mégis, az szerintem nem egészséges. Úgyhogy a legtöbb esetben a gyerektől függ a dolog. A “rászoktatás” szó itt inkább azt jelenti, hogy résen lenni a jelek észrevételében és jelen lenni a segítség nyújtásban.
Veletek is történhet csoda oviig, viszont azt ne hagyd, hogy az óvónőkre legyen ez bízva, mert az biztosan traumatikus lesz neki.. Ha szerencsétek van, erre a türelmi időre még engedni fogják neki a pelust. És igen, tudom hogy szabályellenes, de sok helyen engedik mégis ha oka van.
7es vagyok:
Hát pedig az oviban le van írva feketén fehéren, hogy nincs joguk, nincs lehetőségük veszélyes hulladékot tárolni (pelenka) és ezért sok helyen ha mégis van pelenka, kiakasztják a szekrényhez, hogy a szülő dobja ki. Illetve házirend.
De ez egy egészen más téma, hidd el én is végig jártam, mert költözés miatt helyet kellett találnom a fiamnak és mivel betöltötte a 3at, a bölcsi nem vette fel, az ovi meg még azért nem mert nem volt szobatiszta. Bizony.
2 különböző városban is ugyanazokat a törvényi paragrafusokat mondogatták. Úgyhogy fél évig nem járt sehova, amíg szobatiszta nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!