3 és féléves kisfiam kéri, hogy ne pelust adjak rá, hanem alsót, de nem szól, ha pisilnie kell. Mit csináljak?
Ameddig pelenkát adsz rá, nem fog elindulni a szobatisztaság felé. Úgy látszik, hogy már neki sincs igénye a pelenkára, ez jó dolog.
Az elején vidd el óránként pisilni, akkor is ha nem kell neki. Ha meg bepisil, akkor tudni fogja, hogy az nem jó érzés, így tanul egyébként.
Vegyél neki egy pár darab menő alsógatyát, valami kedvenc mintával, hátha arra jobban vigyáz, hogy ne legyen pisis.
Az elején előfordul bepisilés, ez természetes.
Az én fiam 3 évesen és nyolc honaposan lett szobatiszta. Cáfolnám, hogy addig nem lesz, amíg pelenkat adsz rá - azért ezt gondoljuk már tovább...
Én nem akartam ezzel stresszelni sem ot, sem engem. Az oviba nem kapott, mert az ovonoknek nem felelt meg, hogy délelőtt (csak ebedig volt bent) legyen nyugodtan pelenkaban, majd én cserélem, így ott előfordult baleset. Itthon azonnal kapott pelenkat. Szóval 3 év és 8 honaposan szólt, hogy nem kell pelenka, és azóta gyakorlatilag teljesen üzembiztos.
Minden gyerek szereti tartogatni a pisit. Az a baj, hogy nem engeded neki és így reagálja le.
Ha nem fogadjuk el a gyerek igényeit, ő sem fogja elfogadni a miénket. Hiszen ha nincs elfogadás, akkor szeretet sincs. Mert a szeretet az az őszinteséget, tiszteletet, megértést jelenti. A szeretet hiánya okozza legtöbbször a gyerek visszamaradását a fejlődésben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!