Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Szerintetek a lépcsős wc...

Szerintetek a lépcsős wc szűkítő segítene a leszokásban? Sima wc szűkítőről le tudott szállni a gyereketek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapja volt 3 éves, még pelusos. Bölcsiben egy ideje ráül a kis wc-re, pisil. A dackorszak csúcsán van. Hétvégén levettem róla a pelust. Mondtam neki, hogy szóljon ha pisi és megyünk a wc-re, rávágta rögtön, hogy nem. (akárhányszor kérdeztem kell-e menni, illetve mondtam hogy szóljon, mindig nem volt a válasz). Egyszer sem szólt, folyamatosan bepisilt, úgy, hogy előtte 5 perccel elvittem és úgy megfeszítette a lábait, hogy ne tudjam ráültetni. Nem tudom hogy lehetne leszoktatni, így, hogy ennyire akaratos. Jelenleg egyszerű wc szűkítőnk van, gyerekfellépővel használjuk. Felülni, leszállni egyedül nem tud rá, úgy látom alacsony a fellépő. Kétszintes gyerekfellépőn is gondolkozom,de tartok tőle, hogy így sem tudna egyedül leszállni kapaszkodó nélkül. Szerintetek?
2021. márc. 9. 08:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem is így volt a nagy, mondjuk nem is erőltettük. Ott volt a szűkítő (amúgy lépcsős és szépen közlekedik fel-le), fürdés előtt mindig felült kicsit, aztán amikor megunta, ment a kádba. 3 éves és 2 hónapos volt, amikor először sikerült belepisilnie a wc-be, másnap ugyanígy este, harmadik nap már egész nap szólt és száraz maradt a reggeli pelus estére. Negyedik naptól bugyiban van, egyetlen baleset sem volt. Meg kellett érnie rá. 😊
2021. márc. 9. 15:14
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezért hülyeség 3 éves koráig várni a szobatisztasággal.
2021. márc. 9. 20:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Megpróbáltuk 2 és fél évesen nyáron, még ennyire se érdekelte, ordított ha meglátta a bilit, úgyhogy nem lustaságból vártam eddig.
2021. márc. 10. 07:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen már a 2 évessel is nehéz a szobatisztaságra szoktatás. 1 és 2 éves kor között a legkönnyebb a szobatisztaság kialakulása. Egyszerűen le kell venni a gyerekről a pelenkát, hogy meztelenül játsszon és kitapasztalja ösztönösen magán a kaki pisi inger szabályozását. A gyerekek élvezik is ezt, sok gyerek ezért szereti tartogatni a kakit, pisit. Jelezve hogy érett a biliztetésre.
2021. márc. 10. 08:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a gyereknek meg kell érnie rá, hogy érezze előre ha pisi/kaki lesz, illetve tudnia is kell tartania azt bizonyos ideig. Ha idegrendszerileg még nem ér el erre a szintre, akkor hiába veszem le mondjuk másfél évesen a pelenkát, hónapokig baleset baleset hátán lesz, - úgymond feleslegesen- míg meg nem érik rá, hogy tudja szabályozni.
2021. márc. 10. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!