Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Érdemes a 8 hónapos babát...

Érdemes a 8 hónapos babát elkezdeni bilire szoktatni ha minden nap ugyanakkor kakil? Van aki csinálja így?

Figyelt kérdés
8 hónapos kislányom minden nap tízórai után kakil. Gondoltam rá, hogy elkezdeném ebben az időpontban bilire ültetni, hogy oda végezze a dolgát. Nem tudom ezt érdemes lenne e.

2020. jún. 22. 15:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
82%
Anyukámmal is így voltak, 9 hónapos korától a kakit a biliben végezte. Erre már megérhetett.
2020. jún. 22. 22:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek nem ellenzi semmi akadálya, praktikus megoldás mert kevesebb pelenka kell. A gyerekek élvezik a meztelenséget, addig is szellőzik a popsi. Ha megszokja a gyerek a szülő előtti kakilást, eredményesebb lesz a szobatisztaság kialakulása, mert gyakori hogy zavarban van ilyenkor a gyerek idősebben.

Általánosságban minden alkalmat meg kell ragadni, hogy pelenka nélkül legyen a gyerek. Hogy érezze milyen kényelmes nélküle, nyitottá teszi a szobatisztasággal kapcsolatban és felismerheti mi az a pisilés, kakilás, mármint fogalmat alkot róla.

2020. jún. 25. 08:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez jó dolog. Mi kb 10 hónaposan kezdtük, mindig reggel ébredés után kakált. 13 hónapos kora óta csak bilibe kakál. Még nem volt két éves mikor nappalra levettük a pelust, pedig február volt gondoltam majd nyáron, de nem volt hajlandó felvenni, nem is pisilt be, és pár hónapra rá éjjelre sem kellet. Szerintem minél előbb annál jobb.
2020. júl. 14. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!