Egyes idősebb emberek miért szeretik azt hangoztatni, hogy az ő korukban a gyerekek sokkal hamarabb voltak szobatiszták mint manapság?
Pl. hogy 1 évesen biliztek, meg másfél évesen nem pisiltek be álmukban?
Én 1990-ben születtem és 3 évesen lettem szobatiszta, az Anyukám is azt mondja, hogy a kishúga a 70-es évek elején szintén 2-3 évesen vált szobatisztává nappalra és legalább egy évig tartott az, hogy álmában se pisiljen be.
Barátnőmnek az öccse 1983-ban született, ő csak 4 éves korára lett teljesen szobatiszta, nagyrészt azért, mert csak pelenkába volt hajlandó kakilni és még álmában is bepisilt kb. minden éjjel.
Az lehet, hogy a gyereket szülői nyomásra hamarabb bilire ültették, de az még nem jelenti azt, hogy tényleg vissza is tudta tartani a pisit-kakit, max szerencsésen elkapták időnként és ez akkoriban már szobatisztaságnak, bilizésnek számított.
Én már úgy unom, hogy a múltat szajkózzák, teljesen hiába, éljünk már a jelenben.. És ha valami nem tetszik, nem muszáj a mai "elvaras" szerint csinálni.
És ez a szokás sosem fog kihalni.
Ezek az öregek, akik most mondogatjak a magukét, azok ugyanezt hallgatták az akkori idosektol.
Unalmas...
Most ez van, ami van, és kész.
A kérdező 1 éves korról beszélt, éjszakai bepisilésről meg másfél!
Én ismerek olyat, aki azt mondja, hogy egy éves korában lett szobatiszta a gyereke. És nem idős, gyereke is 6 körül van. Inkább egyszerű gondolkodású a nő.
Nem kell ilyeneket elhinni.
A válaszolók írják a 2-t. Na az már inkább. De ott is valszeg 2 után valamikor. Most a 80 éves nagymama azt mondja, hogy a lánya 2 éves korában lett szobatiszta az lehet 2év 2 hó meg 2 év 8 hó is. Arra már nem fog emlékezni. Még az én anyám sem emlészik. Mondja, hogy 2 azt jólvan. De azért az 1 év az igen meredek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!