Mennyi idős volt a gyermeked amikor a pelenkát elhagytátok nappalra és mi volt a bevált módszer? Hogyan szoktattad le?
3 éves, fiú. Most jutottunk el odáig, hogy nappal már nincs rajta pelus.
Nálunk így volt:
Pelenkásan 2 évesen nyáron szépen bilizett egy pár napot amikor pucér volt, de sehogy máshogy. Bölcsiben sem vették le róla, így továbbra is pelusos maradt.
2,5 évesen elkezdett elbújni, amikor kakilt, illetve ha pisi-kaki volt, mindig mondta nekünk, hogy ne menjünk oda hozzá. Egyre inkább jele volt ha valami történt a pelenkában.
Most 3 évesen elkezdtem azt, hogy nappal bugyit adok rá a nadrág alá, mondván van mosógép, sokat játszik a földön, nincs veszélyben a kanapé, próbáljuk ki. Első pár napban sokszor bepisilt, aztán pár óránként bilire ültettem, mert elfelejtett pisilni. Most kb 2 hétre rá, ha jön a pisi akkor van hogy egy csepp kijön, de visszatartja, szól és bilire ültetem, pisil. Alvásnál eddig 2x próbáltam pelus nélkül, de törölközőt raktam alá. Ami jó jel, hogy az elmúlt 2 napban a reggeli átöltözésnél üres a pelus.
Két héttel a második születésnapja előtt.
Kisfiú, és kb 2 alkalommal volt pisi baleset. Utána még kb 3 hónapig kakilni bugyiba kakilt, aztán szépen azt is megtanulta a wc-be.
Most lesz 3 éves, éjszakai pelust nemrég hagytuk el, néha ha sokat iszik, előfordul baleset.
Én 20 éves nő vagyok, és mikor kicsi voltam: anya mesélte h így volt: Azt mondta, nagygyerek vagy te már, felesleges minden, légy szobatiszta.
Mikor a százforintosbolt elé értünk, ő azt mondta: pipilj a bokorba, még van idő, nem megyünk rögtön mi be. Nem kellett(vagy nem éreztem, ki tudja). utána a boltba mentünk, és 1x csak azt mondtam szégyenlősen, hogy: "Pisiltem." Lenéz, alattam tócsa, hazamentünk ahol az ágyról véletlen harisnyástól cibált le, mert sietett, hogy be ne zárjon a bolt ebédszünet miatt, mire odaérnénk. Akkorát dübbent a földön a fenekem, h majdnem magam alá pisiltem mégegyszer. Utána vissza a boltba, sírtam meg nyűglődtem, négy napra rá belázasodtam, mert a tavaszias idő tényleg csalóka, ő meg elindítja a gyerekét szoknyába a boltba.
Másik eset: mamához mentünk, épp hazamentünk, pedig ott volt a vécé helybe, mégis bepipiltem az utcán.
És ez utóbbira még emlékszek is. És arra is, h anyának mondtam, hogy pisilni kell, de azt nem, hogy becsurrant. Utána hazamentünk és addig ráragadtam az ülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!