Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy gyerek 6 évesen még...

Ha egy gyerek 6 évesen még nem iskolaérett, akkor gyengeelméjű?

Figyelt kérdés
Maga az értelmi szintje megüti az átlag 6 évesét, talán még valamivel felette is van, de egyszerűen teljesen hidegen hagyja az iskolai tananyag, és előfordult már olyan is, hogy kiment "vécére", közben meg nekiállt játszani a folyosón. Egyszerűen nem elég érett az iskolához. Ez azt jelenti, hogy szellemi fogyatékos?
2019. ápr. 12. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az intelligenciaszint alapján állapítják meg valakiről, hogy értelmi fogyatékos-e.

A többi, amit írtál, nem utal arra sem, hogy az lenne, meg arra sem, hogy nem.

2019. ápr. 12. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Ez pont azt jelenti, még egy évet jobb lett volna az óvodában maradnia. Nem egyforma ritmusban fejlődnek az emberek.
2019. ápr. 12. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Hát nem. Pl vegyuk a fiamat. Okos ugyes, de nem bir megulni 10 percet a seggen. Beszed teren van elmaradaaa illetve figyelemzavaros. Mindenki szerint jobb meg neki 1 ev az oviban. En is ilyen voltam, megsem vagyok gyengeelmeju vagy fogyatekos, felnottem 3 szakmam van es most keszulok letenni a 4.et.
2019. ápr. 12. 19:36
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"az értelmi szintje megüti az átlag 6 évesét, talán még valamivel felette is van"

Akkor hogy a búbánatban lenne értelmi fogyatékos?

2019. ápr. 12. 19:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az idegrendszeri fejlettségnek vannak bizonyos jellemzői, aminek alapján alkalmas a gyerek arra, hogy fegyelmezetten végigülje a rettentően unalmas iskolai órát, képes legyen figyelni hosszabb időn keresztül valamire és ne kalandozzon el a figyelme stb. Ez nincs kapcsolatban a probléma megoldó képességgel vagy a tények memorizálására való képességgel stb.
2019. ápr. 12. 19:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az csak egyszerűen még nem köti le a tanulás,az egyhelyben ülés.Keresztlányomat is visszatartották,pedig ismeri a betűket,számol.
2019. ápr. 12. 20:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

4es, en is ezen gondolkozom.. Akkor egy atlag hateves ertelmi fogyatékos ezek alapjan.

Sztem siman csak nem kellett volna mennie meg iskolaba, de ez április kozepen derult ki...?

2019. ápr. 12. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Elméletileg a kötelességtudat az iskolaérettség egyik feltétele, de ha ezen múlna, akkor sok gyerek még tini korában se menne iskolába.

Az, hogy nem érdekli a tananyag dehogy is jelenti azt, hogy értelmi fogyatékos, hogy lehet ilyet kérdezni? Hogy érted, hogy hidegen hagyja az iskolai tananyag, és kimegy közben? Nekiálltál tanítani neki az iskolai anyagot, vagy mi?

Hát, nem javaslom. Az iskolai beszoktatás fokozatos, sok iskolában az elején nem is ragaszkodnak a 45 perchez. Sokat játszanak, az első 2 hónapban inkább csak rajzolgatnak, október végén kezdődik az igazi tanulás. Meg azért ott több gyerek is van, ha látja, hogy a többi is elül és figyel, akkor ő is azt fogja tenni. Otthon a szülőt nagyon nehezen fogadják el ilyen funkcióban a gyerekek. El nem tudom képzelni, hogy anyuka otthon bármelyik 6 éves gyereket leülteti, aztán tart neki egy 45 perces matekórát, a gyerek meg végigüli.

2019. ápr. 16. 15:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy bármi köze van hozzá..Én elvileg úgy mentem 7 évesen iskolába, hogy már tudtam olvasni és az azt követő években sem tapasztaltam semmi arra utalót, hogy fogyatékos lennék...

De amúgy nálunk általánosban és gimiben is az osztály nagy része hozzám hasonlóan szintén 7 évesen ment iskolába...Sőt, volt olyan osztálytársam gimiben, aki 8 évesen ment suliba (pedig nem bukott, meg semmi..bár voltak enyhébb autisztikus vonásai, szóval lehet, ahhoz volt köze) és ő nem hogy nem gyengeelméjű, kifejezetten magas az intelligenciája.

2019. máj. 9. 01:16
 10/10 anonim ***** válasza:
megint egy olyan gyerek aki nem normalis csak eppen a szulok nem akarjak ezt tudomasul venni. ehh!
2021. nov. 13. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!