Ha sérült gyermek születik, hogyan lehet feldolgozni, és nem folyton az egészséges társait "irigyelni"?
Értékesebb ő a többi egészséges társánál,hisz ha nem értelmi fogyatékos,akkor feltudja fogni,amit esetleg egészséges társai nehezebben,vagy egyáltalán nem..és ő megtanulja a kitartást alkalmazni az életben..és így teljesen más lesz az értékrendje is.Feldolgozni ezt nem kell,hiszen ez már örökké így marad.Sajnálni nem kell,főleg,ha fiú,legalábbis nem kell mondani neki,csak ha sokat igényli a beszélgetést..elbeszélgetni róla hogy mi a baja,mért van ez..és mindenre pontosan,érthetően kell válaszolni,amit kérdez saját betegségével kapcsolatban..és felkészíteni az esetleg várható,betegségéből fakadó kellemetlenségekre...a sajnálat ellene van.Ha lányról van szó,azért gondolom kicsit nehezebb lehet...
én nem tapasztaltam ezeket,én egészségesen élem át ezeket a dolgokat,mert úgy érzem,hogy nekem is van hiányosságom az értékrendemben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!