Mivel büntethetném meg a 8 éves fiamat?
Figyelt kérdés
Nagyon akaratos,követelöző,és ha nem úgy van valami ahogy ő akarja akkor toppog duzzog szinte lázasra sírja magát.Volt rá példe hogy a boltban is el akarta kezdeni de szerencsére ott türtőztette magát.Volt már hogy elszakadt a cérna nálam és rá sóztam a valagára de ezzel szinte semmit sem érek el.Ha játszunk valamivel és nem ő kezd valami miatt vagy nem (olvashatja a kártyákat egy játékban mert mondjuk az unokatesója szerette volna,mert elötte a fiam olvasta)akkor inkább nem is játszik.Na arról meg nem is beszélve hogy ha nem ő nyer akkor cudar világ van.Lehetne még sajnos sorolni de talán ezek a leg sűrübben előforduló problémák.J a és az iskolában kitűnő tanuló és egy angyal ahogy a tanárok elmondják.Tudom hogy valahol ki kell adnia magából de ez már sok amit csinál.2010. jún. 30. 12:09
11/14 anonim válasza:
Én is azt szoktam tenni a 7,5 éves fiammal,amit az utolsó.Elkezdi belelovalni magát a hisztibe,tudom,hogy ilyenkor minden magyarázat értelmetlen neki,ezért rögtön "kiemelem" a szituból.Határozott hangon kiküldöm,különültetem,elveszem tőle azt amitől dühbe jött.Szólni sem szólok hozzá,amíg le nem higgad,mert csak olaj lenne a tűzre.Amikor lehiggad akkor természetesen megbeszéljük,hogy ez most senkinek sem volt jó....
12/14 anonim válasza:
A következő ilyen kirohanásnál ne engedd játszani. Állítsd a sarokba egy kicsit. Utána ha látod, hogy sajnálja akkor hívd vissza, de azzal a feltétellel, hogy szépen viselkedik. Nálunk mindig bevált ha rosszak voltunk.
13/14 anonim válasza:
Engem mindig is úgy neveltek, hoyg a toporzékolás,sírással nem érek el semmit... Egyszer kiskoromban nagyon szerettem volna valamit a falt ütöttem érte, és anyukám annyit mondott csak hogy üsd csak a falat, hangosabban! És rájöteem még kiskoromban hogy nem tudok elérni semmit követelődzéssel, és azóta is köszönöm neki.
14/14 anonim válasza:
Megértelek. Az én fiam még nincs 6, de már ezt csinálja.
A sarokba állítás jónak tűnik, de már vele is nagyon nehéz megoldani, mert sokszor elszalad, ill.,ilyenkor próbál kárt tenni dolgokban, hogy bosszantson. Sokszor az udvarról nem akar bejönni, ilyenkor régebben mindig nagyon felhúztam magam, beígértem mindenféle büntetést és látszott rajtam a tehetetlen düh. Most már kerülöm ezeket a helyzeteket. Elmondom én mit akarok és elmondom, hogy mi lesz a büntetés. Mostanra már eljutottam odáig, hogy nem halmozom, mert már az is komolytalanul hangzik és elcsüggeszti a gyereket, aki saját konokságától és hisztijétől is szenved már, hogy a tizedik bütetést sorolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!