Mivel büntethetném meg a 8 éves fiamat?
Detto mint az én lányom!!Ő 9éves!Ugyan ezt csinálta!Aztán egyik nap meguntam megfogtam a kis kezét és közöltem vele hogy én nem a barátja vagy a haverja vagyok és marhára nem érdekel ha duzzog és nem úgy van ahogy ő akarja és ha ezt csinálja semmit nem fogunk vele játszani!1 hétig nem volt játék se számító gép és a játszó térre sem mehetett!Aztán nála ez hatott!Néha még nyávog de akkor rászólok!!
2010. jún. 30. 12:23
Szerintem semmivel se büntesd meg, nála ez olaj a tűzre. Biztosan van valami titkos sérelme, ki kellene derítened, hogy mi. Lehet, hogy otthon nincs elegendő sikerélménye, mint az iskolában. Dicsérettel sokkal többre mehetsz. Keresd meg az erősségeit, bízz rá olyan feladatokat, amiket szívesen megtesz. Legyél mindig büszke a fiadra, éreztesd is vele. Nemsokára megnyugszik és kezes bárány lesz.
/ A dicséret minden gyereknek jót tesz! /
Sok sikert!
2010. jún. 30. 12:24
Még a dicséret hatásáról ennyit:
"Annak idején már Shakespeare is foglalkozott ezzel a nemes gondolattal, és ő a következő módon fogalmazta meg a tanácsát:
Ha valakiből ki akarsz hozni egy bizonyos tulajdonságot, tégy úgy, mintha az elérendő erény máris egyik alapvető vonása lenne; előlegezd meg a jó hírnevet, amelyet ki szeretnél fejleszteni benne, és roppant erőfeszítést tesz majd, nehogy csalódást okozzon neked."
Ugye, milyen régi?...
:D
2010. jún. 30. 13:04
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megpróbálkozok mindennel csak hogy ne legyen ennyire kezelhetetlen,mert hát mindent nem lehet megengedni neki mert a világ pénze sem lenne elég az igényeihez,sajnos.
szerintem pár pofon segítene a dolgon, én amikor nekiállta ezt csinálni fatertól akkorát kaptam h a másikat a fal adta(szó szerint) és azóta eszembe nem jutott, nagyon ritkán vertek a szüleim, de utánna meggondoltam hogy megtegyem e még1x és most ezekkel a modern nevelési módszerekkel lehet eléred hogy perpill jól viselkedjen, de soha nem fog tisztelni. 16f
2010. júl. 1. 01:15
6/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló.Teljesen igazad van hidd el már megpróbáltuk és nagyon lelkiismeret furdalásom volt neki meg nem használt mert másnap újból kezdte előröl a raplit ha nem tetszett neki valami.
én az elsővel értek egyet.
ha nem válik be. akkor meg irány a nevelési tanácsadó, mert akkor valami komoylabb baj van a háttérben.
2010. júl. 1. 21:51
én is az első ltal ajánlott módszert követném. rá fog jönni, hogy nem kellemes minden jóból kimaradni a viselkedése miatt. változtatni fog rajta, csak h részese legyen a játéknak. persze, persze dícsérni kell a gyerekt, de csak ha jót csinál (kicsi jót felnagyítva magasztalni oké, de a nemlétező jó magatartását ne jutalmazd, mert rosszul rögzül benne, h millyen cseekedet mit vált ki az emberekből és egy felnőtt korában nagy probléma lesz).
2010. júl. 1. 23:47
Azt a szülőt küldeném nevelési tanácsadóba, aki veressél akarja nevelni a gyerekét. A gyerek viselkedésének okait nála kell felkutatni. Mert amilyen az "adjonisten, olyan a fogadjisten". Aztán csak csodálkozik a szülő, hogy a gyerek egyszer elhúz otthonról és többé felé se néz. Nesze neked gondoskodás öregkorra...
Ostoba az a szülő, aki elfelejti, az idő mindig a gyereknek dolgozik. Először a szülő erősebb, de ez változik.
Ranschburg Jenő mondta egyszer: tanácsok kért tőle egy anya azért, mert a 16 éves gyereke folyton veri, és kérdezte, mit csináljon vele? - akkor azt válaszolta:
Most már, asszonyon, semmit!
2010. júl. 2. 10:52
Tipikus karakteres nyolcéves viselkedés. Fog ő higgadni, ne aggódj! Felesleges ütni. Ha hisztibe kezd, figyelmeztetsd hogy fejezze be. Ha nem érdekli, àllitsd ki a játékból, ültetsd egy székre vagy küld ki a szobából. Mond neki, ha végiggondolta a viselkedését és lehiggadt, tud normálisan játszani, szivesen visszavárod. Most legyél vele keményebb és mindig ugyanugy reagálj ugyanarra a hisztire. Légy határozott és dönts gyorsan, legyél gyorsabb nála és ne bonyolódj vele vitákba! Te vagy az anyja, azt teszi, amit mondasz és kész! Ez nem vita tárgya! Érezze ezt a viselkedésedből és a hangodból.
2010. júl. 3. 22:26
Kapcsolódó kérdések: