Van ittt valaki, aki játékfüggő volt, vagy most is az? A gyerekem reggeltől estig on-line pókerezik.15 éves és már a gyámhatósággal fenyegetnek. Én nem tudok hatni rá, de szeretném, ha lejönne erről, mert nincs élete a pókeren kívül.
Ha tiltással nem megy, akadályozd meg. Vedd el a gépét/telefonját, változtass wifi jelszót, mondd le a mobilnetet. Vond meg a zsebpénzét, hogy ne tudjon többet feltenni. Fogd szigorúbban, amíg a szép szó nem segít. Tűzhetsz ki jutamakat is, pl ha x dolgot megcsinál (amire a póker miatt nem jut idő).
Ha ennyire súlyos a helyzet, valószínűleg szakember segítségére is szükség lesz. Keress egy függőségekkel foglalkozó pszichológust, aki tud szakszerű tanácsot adni. Mindenképp támogasd és próbáld elérni, hogy ő maga is belássa a problémát. Ha nem beszéltek erről és nem foglalkozol vele eleget csak eltiltod, azzal még ronthatsz is a helyzeten. Nagyon fontos, hogy legyen egy bizalmasa, akivel meg tudja beszélni a problémát, és kellően nyitottan álljon hozzá. Ha kikapcsolod a netet és teljesen negatívan és elutasítóan állsz hozzá, akkor téged fog hibáztatni, és sosem látja be, hogy gond van. A tiltás/akadályozás és a támogatás együtt működik jól.
Szerintem ebben a korban teljesen normális a játékfüggőség, gondolom nem igazi pénzben játszik, hisz 18 éves kor alatt nincs is rá lehetőség. Pontosabban lehet játszani, de pénz kivételéhez igazoló okmányok szükségesek.
Ki fenyeget gyámhatósággal? Ha nem megy az iskolába járás, vagy a tanulás súlyos rovására, akkor hagyd, hogy éljen a hobbijának. Ebben a korban én is rengeteget játszottam, igaz nem pókerrel, hanem videójátékokkal.
21/F
Szia!
Szerintem fordulj gyermekpszichológushoz vagy pszichiáterhez. Nem egyik napról a másikra fog megoldódni a dolog, de ha ilyen mértékű a függősége, az egyszerű tiltás már nem fog hatni rá. Enyhébb esetben egyszerű dolog kikötni a netet vagy elvenni a telefont, számítógépet, de az sem hiányzik, hogy esetleg egy durvábban függő mondjuk lopjon magának másikat... Ha rendes, akkor a gyerek osztályfőnökével is egyeztess ha nem rendes, akkor csak tájékoztasd a fejleményekről. Kérj időpontot a körzetileg illetékes nevelési tanácsadóba, ott abban is tudnak segíteni, hogy milyen irányba induljatok el és ha kell a gyámhivatallal is fel tudják venni a kapcsolatot, hogy a probléma rendezése folyamatban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!