Akinek a gyereke diszlexiás és/vagy diszgráfiás, sima általános iskolába járatja, vagy olyanba, ahol erre szakosodott tanárok dolgoznak?
*Akinek a gyereke diszlexiás és/vagy diszgráfiás, sima általános iskolába járatja
Aki egy cseppnyit is törődik a gyerekével, odafigyel rá, érdekli a problémája, segíteni akar a gyereken az nem.
Csak az ostoba, csak a külsőségekkel, szóbeszédekkel törőrödő ember az beerölteti, aztán szerencsétlen gyerek végig kinlódja az egészet. Holott csak 4 évig kéne olyan helyre járatnia, ahol a gyerek problémájára szakképzett segítséget kap és utána bárhol megállja a helyét. Lévén teljesen más módszerekkel tudja az alapokat megtanulni az ilyen gyerek, mint az akinek nincs ilyen problémája.
Már az óvodába szólnak a szülőnek, hogy gond van.Kinél enyhéb, kinél komolyabb.
Neked nem szóltak?
*Egy ember véleményére nem sokra megyek, főleg hogy az se biztos, van e a környezetébe ilyen kisgyerek...
A kisgyerek már nagy gyerek, és felvételt nyert oda,több évvel ezelőtt, ahová azoknak a gyerekeknek akik hozzá hasonló problémával kűzdenek az esélyük 0,01%.
egyáltalán nem vettek észre az óvodában semmit:-(
a magántanárunk mondta, hogy mi a helyzet. őhozzá iskola mellett hordtam, mivel kezdett szegénykém lemaradozni. a nyár is a gyakorlással telik, mégis aggódom miatta
Kérdező, nálam olyan súlyos diszgráfiát állapítottak meg első osztályban, hogy az óvodába akartak visszazavarni, ami amúgy valószínűleg lópikulát nem segített volna, mivel nem az érettségi szintemmel volt baj. Végül maradhattam és a szüleim elkezdtek fejlesztő foglalkozásokra hordani, ahol egy év alatt teljesen "rendbe hoztak", első év végére az egyik legjobb tanuló lettem és nem hencegni akarok, de a mai napig jobb a helyesírásom sok olyan emberénél, akik soha nem voltak diszgráfiások.
Úgyhogy nem, nem kell feltétlenül kisegítőbe járnia a gyereknek, ahogy a kedves első ideokádta roppant kulturált stílusban.
7-es, most egy kicsit reménykedem:-)
8-as, osztályismétlő lett ő is, újra kell járnunk az elsőt. emiatt is telik fejlesztéssel a nyarunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!