Két és fél éves kisfiam, nem akar beszélni. Van valaki aki hasonló helyzetben van?
A nagyfiam mikor elkezdte az ovit meg eleg erthetetlenul beszelt.mindig meselte az ovononek,hogy mit csinaltunk hetvegen es szegeny tolem kerdezte mikor mentem a gyerekert,hogy ugy meselt valamit de nem igazan ertette,mondjam el,hogy mi is volt.
Par honap alatt teljesen kitisztult a beszede.semmilyen fejlesztesre nem vittem.fel sem merult.tok normalis,ertelmes,okos gyerek lett belole.
A masodik 10 hos koraig letettem ott maradt gyerek volt.meg forogni sem forgott.idaig csak cicit fogadott el,meg gyumolcsot sem.vele sem voltam sehol,nem is merult fel nala sem.10 hosan elindult a mozgasfejlodese es 1 evesen mar stabilan jart.o mar 1,5 evesen aranylag tisztan,erthetoen beszelt kezdetleges mondatokban.
A 3.most 2 eves,mond kb 10 szot ugy fel eve es semmi tobbet.szuperul eldumal a maga nyelven.
Nala sem merult fel fejleszto,nem is fogok aggodni ha 2,5 evesen meg nem beszel.
Nem is ertem miert kell ennyire koran fejlesztokre vinni a gyerekeket.nem egyformak,van aki elobb beszel,van aki kesobb.
Persze tudom en,hogy vannak esetek amikor kell,es tenyleg indokolt.de a legtobb esetben nem az.az anyukak meg idegeskednek,es kikeszulnek,hogy baj van a gyerekkel.
Ne aggodj kerdezo,tokeletesen raer meg a kisfiad beszelni.ha mas dolog nincs a hatterben,akkor valoszinuleg semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!