16 éves súlyos depressziós, pánikbeteg fiamat vinném a
Vadaskert pszichiátriára, de ellenáll. Mit tegyek?
Kineziológus? Esetleg gyógyító számokat írjunk a csuklójára, vagy ördögűzővel próbálkozzunk.
Kedves kérdező! Kérj a Vadaskerttól segítséget vagy egy maszek szakemberrel konzultálj.
2017. máj. 7. 09:15
Inkább próbáld meg vele megbeszélni, ha esetleg sikerülne keresni egy ottani beteget/orvost aki tudna mesélni neki a helyről mégjobb lenne, ha ő maga nem akarja ezt, nem működik együtt azon kívül hogy egy rakás traumával gazdagodik és lehet egy életre meggyűlöl még a felépülése is sokkal lassabban fog menni. Vagy próbálj meg megegyezni vele hogy kipróbálja x ideig és ha nem jó hazahozod, utána már átvághatod és bezárattathatod oda, mégsem akkora sokk minthogy 2 mentős rátöri az ajtót, lefogja és gyakorlatilag elrabolják a megszokott életéből. Egyéáltalán pontosan mi az amiért nem akar menni?
2017. máj. 7. 16:04
Óóóó most nézem itt voltunk anno.
Öcsémre rámondták hogy autista mert nem akar játszani egy nála több éve idősebb üvöltő gyerekcsoporttal akik egymás kezéből tépik ki a játékot, helyette szépen magában elvolt az autóival. Ez volt az indok. Meg hogy "szociális autista" (wat?)
Mondjuk később kiderült hogy tényleg az de ez volt a legidiótább diagnózis amit életembgen hallottam. Csak mondom. Ha már megvan a baj lehet jobban tudják kezelni mint a mi esetünk, egyébként maga a hely szép, nem a filmbeli "diliház".
2017. máj. 7. 16:09
14/27 anonim válasza:
A kérdező semmit sem írt az öngyilkosság gondolatáról. Akkor a kedves válaszolók honnan gondolják, hogy ilyen probléma áll fent?
2017. máj. 9. 11:47
15/27 A kérdező kommentje:
Ezzel a gyerekkel még beszélgetni sem lehet, rögtön az ellenséget látja bennem és az apjában, pedig mi csak neki akarunk jót. Számomra elég nyilvánvaló, hogy miért nem akar pszichiátriára menni. Ha oda kerülne, akkor nem folytathatná a bandázást, a csajozást, cigizést, alkohol ivást meg a drogozást. Igen, kiderült, hogy azokon a ferde hétvègéken nem csak eszetlen szex, pia meg cigi van, hanem fű, ecstasy, LSD és még ki tudja milyen szerek is. Sőt mondok rosszabnat. Amióta a fiamtól megvontuk a zsebpénzt, magànsk keresi a pénzt drogdílerkedéssel. Azt hittem elájulok, amikor megtudtam. Egyébként nagyon jó fejjel lett megáldva, egy jó hírű gimnáziumban tanul, vagyis hát nem tanul, csak sok mindent meg tud jegyezni óràn, így hozza az ötösöket, de hát semmi szorgalom, akarat vagy kitartás. Teljesen kétségbe vagyok esve. Hogy leget ilyen ez a gyerek?
#15 válaszodra Kérdező!
Ebben az utóbbi válaszodban leírtak alapján nem depressziós és pánikbeteg a gyereked, hanem drogos.
A tüneteket amiket produkál a drog hatására teszi.
Konkrétan drogelvonón lenne a helye.
(...vagy a Vadaskertben ilyesmivel is foglalkoznak?)
2017. máj. 9. 12:29
"Öcsémre rámondták hogy autista..."
"Mondjuk később kiderült hogy tényleg az de ez volt a legidiótább diagnózis amit életembgen hallottam."
Akkor most hogy is van ez?
Nem kötözködni akarok, csak nem értem.
Tévedtek, vagy nem tévedtek?
Autista vagy nem autista?
2017. máj. 9. 12:35
Kedves 14-es, talán azért, mert a súlyos depressziósoktól és pánikbetegektől nem áll távol az ilyesmi.
2017. máj. 9. 12:48
19/27 A kérdező kommentje:
Előbb lett beteg, utána kezdett drogozni.
Szerintem kamu a kérdés...kérdeztek már hasonlót, ahol drogos buliban volt a zseni gyerek. Sajnos , nem találom, pedig válaszoltam rá.
2017. máj. 9. 13:35
Kapcsolódó kérdések: