Mi lehet a kis fiammal? Mi történhetett?
Nálunk is egy új fiú miatt nem akart a kisebbik fiam oviba menni. Az új gyerek elég problémás, eltartott egy ideig (kb. fél év), mire megszokta az ovit és a gyerekek is megszokták őt. A kisfiam eleinte nagyon félt tőle, volt, hogy ok nélkül fellökte a srác. Most már néha együtt játszanak.
A másik fiam egy időben azért nem akart menni oviba, mert az óvónő rászólt. Nem az óvónő hibája volt, hiszen ez a dolga, és nem is esett túlzásba, csak a fiamnak nem tetszett, hogy az oviban nem lehet mindig azt csinálni, amit akar.
Az, hogy hányásig sírta magát a kisfiad, elég durva. Valahogy utána kell járni, mi történhetett. Én sem tudtam az új fiúval kapcsolatos problémáról egy ideig, a kisfiam nem beszélt róla. Amikor reggel bevittem a kisfiamat az oviba, az öltözőből figyeltem kis ideig, mi történik a csoportban, és egyszer figyelmes lettem a kisfiú furcsa viselkedésére, és hogy a kisfiam messze elkerüli őt. Utána otthon kérdezgettem a gyerekeket róla, és csak akkor mondták el, mik történtek. Ezután kikérdeztem az óvónőket, és ők elmondták, milyen problémák vannak a fiúval, de azt nem vették észre, hogy konkrétan az én fiamat is piszkálta vagy megijesztette volna. De innentől kezdve szépen javult a helyzet, sokat beszélgettünk arról, mit kell tenni, ha problémás helyzet van, és miért viselkedik így az a kisfiú (nincsenek barátai, nem játszanak vele a többiek, nem tudja még, hogyan kell viselkedni az oviban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!