Kedves Anyukák! 2,5 éves kisfiam játék közben többször megüt vagy harap minket vagy másokat is. Tudnátok tanácsot adni ebben?
Ha harap,akkor függesszétek fel a játékot.
Aztán ha nagyobb lesz,majd javul a helyzet.
1. Amikor látod, hogy ütni/harapni akar, akkor ELÖTTE megfogod a kezét/fejét (NEM durván!!!), hogy megakadályozd benne és rászólsz, hogy "NEM". Nem magyarázni kell - azt már megtettétek -, hanem kialakítani a belsö tiltást benne. (Ezért fontos, hogy a nem meg az akadályozas a cselekedet elött történjen)
2. Ha mégis megesik, akkor AZONNAL abbahagyni a játékot és elmenni mellöle, megjegyezve, hogy "megütöttél/megharaptál", ezért vége a játéknak.
Ha ezeket következetesen betartjátok, akkor hamar megtanulja, hogy nem tehet ilyet.
Nálunk az vált be, hogy pontosan mímeltem az ő sírását. Tehát ugyanaz a tónus, arckifejezés. Ha bocsánatot kért, megsimogatott és adott egy puszit, akkor hirtelen felvidultam.
Emellett elmagyaráztam neki, hogy a másik gyereknek/embernek ez ugyanilyen rossz, ezért NEM SZABAD.Úgy látom, hogy a "nem szabad/szabad" értelmét ennyi idősen már felfogják.
A lányom szintén ennyi idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!