Ekég a szakértői bizottsághoz mennem vagy előtte kell valamilyen diagnózis? Többi lent!
Sziasztok.
Èrdeklődnék hogy hogyan is működik a dolog mert nem vagyok vele tisztában.
A kislányom 3,5 éves lesz.
Magán úton fejlesztèsekre járunk.
Ovibol halasztani kellett egy èvet.
Emiatt dolgozni nemtudok menni ès egy fizetèsből nehézkes.
Az ovodavezető javasolta hogy kérjünk sni státuszt hogy ha jövőre oviba meg akkor megkapja a megfelelő fejlesztèseket.
Nincs diagnózisunk ès szakvèlemènyünk sem mert a nevtanba nem adtak papírt csak megmondták hogy idegrendszeri éretlensége van,megkésett beszédfejlődés és autisztikus tünetek.
Na most ahhoz hogy emeltt csp-ot és meghosszabbított gyest kapjak elég elmennem a Szakértői bizottsághoz?
Vagy előtte máshová kell mennem?
Azt hallottam hogy ott megadják hogy sni ès hogy jogosult vagyok a juttatásokra ès azt adhatom a mák-nak .
Légyszi valaki világosítson meg.
Köszönöm.
Utolsó, mér hofy a fenébe ne adhatnának diagnózist a nevelésiben! Orvos, illetve klinikai szakpszichológus diagnosztizálhat! Az emelt családihoz orvosi igazolás kell. Meghatározott diagnózisok jogosítanak fel erre. Ha van a nevtanban orvos ( pl nálunk lvekig volt), akkor ő kiállíthatja az igazolást.
A szakértői bizottság SNI státuszt ad!!!!! Ez azonban nem a diagnózist jelenti, hanem egy jelzés az iskola, vagy ovi felé, hogy a gyermek sajátos nevelési igényű, ezért különleges bánásmódban kell részesíteni és jogosult az intézményi fejlesztésre.
Kedves utolsó.
Nekem nem a pénz a lényeg ,hanem hogy végre megtudjam mi a baja.
Ezért megyünk a korai fejlesztőbe szakvèlemènyért.
Èrdeklődtem és elég a szakvéleményt beküldeni a mákhoz.
Ha olyan eredményt kapunk persze.
De inkább kapjak jó véleményt és ne kapjak pénzt minthogy nagyobb baj legyen.
Viszont itt több dolig van sajnos.
3,5 évesen nem beszél,magatartás problémás,autisztikus tünetek :-(
De majd kiderul a korai fejlesztős vizsgálaton
11-es, attól függ, hogy mit értesz diagnózis alatt. Igen, a nevtan is leírhatja, hogy mondjuk tanulási nehézséggel küzd, emiatt BTMN-es. De hiába látja például, hogy nyelvi zavarral küzd egy kisgyerek, a BNO kódot nem írhatja le, ezt csak a megyei szakértői teheti meg, hiszen ehhez automatikusan jár az SNI státusz.
Kérdező, nem is gondoltam, hogy a pénz fontosabb lenne a gyerekednél, csak jelezni akartam, hogy nem jár automatikusan minden problémára.
Köszi mindenkinek a választ.
Már szerdán elküldtem a papírokat a koraiba a vizsgálat miatt.
A megkésett beszéd-en azt értem hogy lassan 3,5 éves és már ugyan mond szavakat de csak szinte mi értsük,illetve még csak most kezdett szavakat mondani.
Nagyon nagyon beszédhibásan.
Beszèd értési zavara is van a fejlesztőnk szerint.
Illetve az autisztikus tünetek?
Húú hát sorba rakás ,sokszor ugyan az a sorrend,zajokra érzékeny,nem mindenkinek engedi hogy hozzáérjen,akaratos öntörvényű ezek is jellemzőek az autizmusra,meg vannak még a viselkedésében ilyen tünetek.
Viszont szerencsére èrtelmes,fejlesztőnk szerint nagyon okos ès nagyon tanulékony...már most rengeteget fejlődött.
Kiváncsi leszek hogy mit mondanak a koraiba.
Illetve egy kérdés...
Nem tudjátok hogy mennyi időre rá adnak ott időpontot?
Fizetős!!
Gondoltam így hátha hamar.
Ja ez a Budapestei Csantavér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!