Autista kóddal, autista suliból milyen lehetőségei vannak egy gyereknek?
A kisfiam nagyon átmeneti eset, egyik szakember szerint autista, másik szerint meg nem az. A gyógypedagógus szerint jobban járnék, ha kikérném a kódot, és a magasan funkcionáló autista csoportba vinném iskolába. Ott értenek hozzá. Viszont én azon gondolkodom, hogy ez a jövőre nézve milyen következményekkel járna? A gyerek okos, és fejleszthető, szóval nagyon szeretném, ha legalább egy szakmunkásképzőt elvégezne. Nem csak arra kellene az iskola, hogy bedugjam valahova megőrzésre, amíg én dolgozom. De ha látják, hogy auti suliba járt, felveszik valahova egyáltalán középiskolába? Járt így valaki?
Amúgy sok hasonló gyerekről hallottam, aki úgy viselkedik, mint a fiam, az iskola réme, küzdenek vele a tanárok, de a szülő nem hajlandó kivizsgáltatni. Én valahogy úgy érzem, ha valaki elviszi kivizsgáltatni a gyereket, az hátrányban van azokkal szemben, akik nem.
Nagy iskolakeresésben vagyunk, nem tudom érdemes-e keresni egy toleránsabb sulit, ahol elnézik neki, ha rájön a napi 5 perc.
Igazából az a baja, ha valami nem tetszik neki, akkor rákezdi a hisztijét, és nagyon nehezen lehet irányítani. De van olyan, hogyha jó napja van, akkor mindent megcsinál, teljesen rendben van.
Nem én pocskondiáztam, hanem te.
Nem Prekopp Csilla volt, vannak ott más orvosok is. De a Szakértői Bizottságban is autista szakértő vizsgálta, ő régebben a Vadaskertben dolgozott, nem hinném, hogy nem ért hozzá. Viszont valóban kicsit elnagyoltnak éreztem a vizsgálatot.
A Cseperedő Alapítvány 70.000 Ft, és mire iskolát kell választani sorra sem kerülünk. Ennyi pénzt amúgy sem adnék érte, a pofátlanságnak is vannak határai. Amúgy oda is ugyanaz a kérdőív kell, mint a Vadaskertbe, azok alapján azt mondták nem autista, nem látom értelmét újra kifizetni. Nem én találtam ki, hogy az adhd és az autizmus hasonló tüneteket mutat, nekem ezt 2 egymástól teljesen különálló pszichológus mondta. És hiszem is, hogy igaza van. A hisztijei és az ellenállása teljesen abnormális, viszont az emberi kapcsolatai teljesen rendben vannak.
A terápia bizonyára nagyon jó dolog, de ahogy mondtam az ország nagy részében nem elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!