A 21 hónapos kisfiam állandóan szalad. Hogyan tudnám "lelassítani"?
Ez az a kor, amikor rengeteg a konfliktus a kicsivel. Egy mozgékony, aktív, akaratos gyerkőccel méginkább:)
Sajnos a hisztit nem fogod megúszni, mert vannak helyzetek, amikor kereteket kell szabni és meg kell fogni a kezét akkor is, ha ordít. Ilyen az úttest, a járda, ami mellett erős a forgalom. Üzlet, posta, stb. Ilyenkor nincsen mese, a kezét megfogod erősen, akkor is, ha ordít és magyarázol szépen folyamatosan. Most kérem a kezedet, mert jön az autó!
Minden ilyen akció után legyen olyan fél óra, ahol kirohangálhatja magát. Ezeket kell megtanítani, hogy hol lehet, hol nem. Sok munka, sok vesződség... ilyen a nevelés. :)
Nekem anyum mesélte, hogy mikor kicsi voltam, kizárólag futva közlekedtem, még iskolában se álltam le. A tempósságom felnőttkoromra is megmaradt, de állítólag nem voltam ön- és közveszélyes.
Anyum mondjuk azt csinálta, hogy közénk dobott egy labdát - bátyámmal tavasztól őszig elvoltunk vele. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!