Melyek az anonimitás feltételei? Vannak egyáltalán?
Ha valaki a gyermekjólét felé anonim bejelentést tesz azt, hogy kell elképzelni? Lehet 18 éven aluli? És mindent elhisznek mindenkinek?
Nem igazán tudom a folyamat menetét, tehát megköszönnék minden választ! :)
Az anonimitás feltétele: ne legyen tudott a bejelentő neve.
A gyermekjóléti dolgozók nagy valószinüséggel a legtöbb bejelentést kivizsgálják, hacsak nem érzékelhető azonnal a hazug rosszindulat, a bejelentés hamis volta.
Anonimitás = névtelenség.
Ha a nevedet sem tudják, akkor honnan a manóból találhatják ki, hogy hány éves vagy?
Ha nagyon fiatal vagy, ne küldj kézzel írt levelet, mert abból esetleg rájönnek a korodra.
Az anonimitás ebben az esetben szerintem azt jelenti, hogy az érintetteknek nem mondják meg hogy ki volt a bejelentő.
A gyakorlatban, ha te írsz egy e-mailt, levelet mondjuk a gyámosoknak akkor azt kihajítják a kukába. Főleg konkrét bizonyítható körülmények hiányában. Azokat meg nem nagyon lehet csak úgy produkálni.
Szia, nem tudom aktuális-e még, de ha bántalmazásra, elhanyagolásra gyanakszol, mindenképp írj a gyerekjólétinek! Igen, az anonim bejelentést is komolyan veszik, max. a tartalmától függően kicsit hátrébb teszik a sorban, de mindenképp kivizsgálják.
Annyi a dolgod, hogy csinálsz egy NEM személyes email címet, névnek megadsz valami kamut (de NE személynevet, nehogy összekeverjenek valakivel...) és leírod a bejelentettek nevét és címét, és a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!