Lehetséges, hogy nincs BNO kódja?
F8100 Meghatározott olvasási zavar (diszlexia)
F8110 Az írás zavara (diszgráfia)
F8120 Az aritmetikai készségek zavara (diszkalkulia)
Iq-ra sajnos nem tudom, de biztos annak is van
diszekre nem jár emelt csp és gyes, viszont sni kód igen, amire kaphat ingyenes logopédiát.
70iq-ra nem tudom, ha fogyatékos akkor igen, járhatott volna, már ha akkor volt ilyen. azt se tudom 15 éve mi volt, mi járt, de szerintem ezen ennyi év távlatából kár is aggódni. most hány éves?
diszkalkuláció??? Gondolom diszkalkulia.
Ha nincs BNo kód, akkor nem SNI-s. Mi az a "gyors papír"?
Egyébként be kell menni a szakértőihez, meg a nev. tanhoz és el kell kérni a papírok másolatát!
oh, így már értem :)
te azért kapod, mert autista, nem az sni-re. már a nem meghatározott pervazívra is jár amúgy, de disekre nem, ahogy írtam is. de ez most mellékes is.
teljesen igaza van a tanárnak és itt nincs is mit tenni. évente kellett volna felülvizsgálatra menni, ők ugye nem tették ezt meg, így gyakorlatilag nincs is papírja.
azonkívül az elméletet tudnia kéne akkor is ha jártak volna a szakértői bizottsághoz és kapott volna felmentést. abban az esetben is csak az írás alól lett volna felmentve, így duplán kellett volna szóbelizni, illetve azt hiszem matematikából lehet teljes felmentést kérni, de ebben nem vagyok biztos.
viszont most már nincs mit tenni, ha elkezdenék gyorsan intézni, akkor is hónapok, csak ősztől lenne meg a felmentés. mondjuk ha 70-es az iq-ja, és mindhárom diszben érintett, akkor nagyon is szép, hogy csak 15 évvel később bukott ki a dolog, remekül kompenzálhatott eddig :)
mondjuk még csak február van, különóra, sok tanulás, segítség nyújtás a szülő részéről nem segítene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!