Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi lehet a párom 14,5 éves...

Mi lehet a párom 14,5 éves fiával?

Figyelt kérdés

Egy éve párkapcsolatban vagyok, és 2 hónapja összeköltöztünk a párommal. Van egy 13,5 éves lánya, akivel nincsenek olyan nagy problémák, viszont van egy 14,5 éves fia. A fiú a környéken népszerű, sokan bírják a búráját, mert általánosan mindenkivel kedves, viszont van néhány közelebbi barátja (a húgával azonos a baráti köre), akikkel szinte az összes idejét tölti. Reggel iskolába megy (általában elkésik) és 9 körül jön haza, addig a haverjaival szórakozik(a haverjai nem kifejezetten zűrösek, de azért jó gyerekek se, elég vegyes csapat), ha egyáltalán hazajön, mert az esetek felében a haverjainál alszik. Alapból értelmes fiú, 2-es 3-as tanuló, nagyon nem motivált, az utolsó 2 hétben kellett hajtania, mert nem akart megbukni. Zavarosan eszik, szinte mindig azt csinálja, hogy 2 napig nem eszik semmit, aztán fal. Sovány, de nem vészesen. Végtelenül jóindulatú fiú, de van egy rosszfiú hajlama, igazi bajkeverő. Vonzza a bajt, iskolai csínytevések miatt van sok beírása. Dohányzik. Lopott is már, de nagyon kis értékben, ezért nem lett semmi következménye. Van hobbija, megszállott gördeszkás, amikor nem ökörködik, akkor gördeszkázik a haverjaival. Nem sokat internetezik.

A párommal nincs túl jó kapcsolata, sosem tiszteletlen vele vagy velem, de szűkszavú és nem lehet felé nyitni, a párom pedig nem akar határokat húzni, hogy ne rombolja le a maradék apa-fia viszonyt is. Örül, ha beszélget vele.

Ezek lehetnek átlagos kamasz hóbortok, életkori sajátosságok, viszont van egy aggasztó tulajdonsága. MINDIG MOSOLYOG, VIGYOROG, VAGY NEVET. SZÓ SZERINT MINDIG. Ha beszélgetünk (párom és én) vele, mosolyog, vagy vigyorog, ha haverokkal vannak, vigyorog, vagy nevet, ha pedig sokat tanult egy dolgozatra, mégsem úgy sikerült neki, ahogy azt várta, és rákérdezek nála, hogy milyen lett, hisztérikus nevetésben tör ki. Életemben egyszer láttam komoly képet vágni, akkor amikor bementem a szobájába és aludt. Egy jobb pillanatában mondta, hogy valójában nem is boldog, csak jól esik neki röhögni.

Vajon személyiségzavaros?

2016. febr. 8. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

"a párom pedig nem akar határokat húzni, hogy ne rombolja le a maradék apa-fia viszonyt is."-

Szerintem pont ezzel rombolja le.

2016. febr. 8. 21:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is, de nem vagyok az anyja, és félek, hogyha én kezdeném el nevelni, betolakodónak érezne, meg "parancsolgatós idegen"-nek, nem akarom a gonosz mostoha szerepét betölteni.
2016. febr. 8. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Igazad lehet. De azért megpróbálhatsz vele beszélgetni hátha megnyílik kicsit. Nem kell erőltetni, csak természetesen.
2016. febr. 8. 21:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Beszélgettem már vele kevésszer, elfogad engem, sőt, merem azt mondani, hogy kedvel is. Mondta, hogy azért röhög egész nap, mert ez elfeledteti a boldogtalan és üres életét, a ritka otthon tartózkodásnak és iskolai csínytevéseknek az az oka, hogy unalmasnak érzi az életét és az "utcagyerek" èletmóddal kalandot visz az életébe. Az evésre annyit mondott, hogy sokszor szorongatja a torka (a 10-es számú agyideg fut ott és a stressztől szokott az embernek szorongatni a torka), és nem tud nyelni, viszont utána annyira éhezik, hogy semmi nem érdekli. Meg ez a vészjósló örökös nevetés. Nem tudom mi lehet vele.
2016. febr. 8. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

14 éves és rendszeresen máshol éjszakázik ,nyíltan bagózik meg tulajdonképp fogalmatok sincs mit csinál?A párodnak egyszer sem jutott eszébe hogy megnevelje?Most már mondjuk szinte késö.

Nem tudom ,miért röhög mindenen egyfolytában de állítólag az ilyen emberek a legboldogtalanabbak.Szerintem a látszattal ellentétben nem örül annak ,hogy az apja ilyen mértékben tesz rá.

2016. febr. 8. 22:17
 6/8 A kérdező kommentje:
A páromat is frusztrálja, de nem akar beleavatkozni. Én viszonf szeretném, ha a mostohafiamnak nem ilyen... Elcseszett lenne az élete. Nem azt mondom, hogy most rögtön legyen 4-es tanuló és egyből hazajöjjön iskola után, és szerintem beteges a motiválatlansága és boldogtalansága.
2016. febr. 8. 22:57
 7/8 Bombikaxo válasza:
Biztos füvezik ahogy én is tettem annyi idõsen. Ha nem lesz az életében egy magyobb törés ahol új lappal tud kezdeni új helyen, akkor valószinüleg 18 éves korára már árulni is fogja haverjaival mint elosztó.
2016. febr. 16. 11:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is drogozik.
2016. febr. 21. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!