1 vagy több gyerek az ideálisabb?
1 gyerek jobb a szülőnek, több gyerek meg a gyereknek, mert van kivel játszania.
Én nem látom az 1 gyerekeseket küszködni, szerintem sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak azok a szülők, akiknek csak 1 gyerekük van.
Ez szerintem is teljesen szubjektív, a szülőkön múlik a család alaphangulata, nem a gyerekszámon. És egyke voltam és unalmas gyerekkorom volt, sajnáltam volna a gyerekeket, ha nem lesz testvére. De előttem írta valaki, hogy neki meg teljesen jó volt egykének lenni.
Nálunk most jön a harmadik, nem mondom, hogy egykeként felnőve én vagyok a legszuperebb többgyerekes anyuka, de próbálom felvenni a ritmust és örömmel nézem mennyire szeretik egymást és mennyire jól elvannak együtt.
Annyi gyerek kell, amennyit a szülők szívből szeretnének és amennyinél úgy érzik, hogy bírni fogják.
Egy gyereknek meg 10 gyereknek is megvannak az előnyei és hátrányai. Pont ez az érdekes az életben, hogy nem vagyunk egyformák, valakinek egy gyerek az elég, valakinek meg 5 a megfelelő szám.
Ne azért szüljünk másodikat, hogy bébiszitterei legyenek egymásnak az elsővel. Testvérek is különböző személyiségek, még a legjobb nevelés mellett is lehet hűvös kapcsolat köztük, azt nem lehet erőltetni, hogy ki kivel jöjjön ki.
Csak akkor van baj, ha többet vállalnak, mint amennyit bírnak. Az senkinek sem jó.
Kérdező, szüld meg az első és akkor meglátod, hogy mennyi energiád marad mellette illetve vágysz-e még többre. Aztán jöhet szépen sorban amennyit szeretnél.
1 gyerek = kiegyensúlyozott szülők?
Ugyan már!
Ez nem a gyerekszám függvénye.
Én meg amúgy ismerek egy gyerekeseket, akik annyira, de annyira "rákattantak" arra az egyre, hogy még a nem problémát is gondnak találják, a gyereket a széltől is óvják, és tisztára bediliztek tőle. Félre ne értsetek, nem általánosítok, csak én meg ilyet ismerek.
Ettől még sem az egyke gyerekes, sem a több gyerekes szülőknek nem rossz vagy jó az életük. Ez azért kicsit összetettebb kérdés.
Ha már példáknál tartunk, akkor olyan is van,h két gyereke van de az egyik a kedvenc a másikkal meg nem is foglalkoznak, nő mind a dudva, rosszabb eseten pluszban is megkeserítik az életét. Na ott is jobb lett volna egy gyerek...
Szóval tényleg nincs általános szabály, mindig a meglévőeket belekalkulálva mérlegelni kell hogy jöhet-e a következő, vagy nem?
Pl. hiába szeretnék én szívből hármat, ha már van kettő, akikkel otthagyott az apjuk, és ráadásul az egyik mondjuk beteg és folyamatos fejlesztésre szorul és ez miatt épphogy megélünk, akkor nem vállalok harmadikat, hiába szeretnék nagyon.
Tehát még a terv/vágy is felülíródhat menet közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!