Alig múlt 1 éves a fiam, és folyton a sarkában kell lennem, mert mindent megeszik. Mit tegyek?
Nagyon laza vagyok, abszolút nem paramami, de még én se mertem volna az 1 évesem kiengedni egyedül a kertbe pláne úgy, hogy csak 5 percenként nézek ki rájuk.
Ez a korszak ilyen, fogadd el, hogy vagy kint vagy a gyerekekkel együtt, vagy zárd be magad mellé a gyereket.
Az én fiam is 14 hónapos, ha kint van, akkor mindig van kint vele felnőtt is. Legyen az apa v. épp valamelyik nagyszülő. Van 2 nagyobb gyerekem is, ők 5 és 4 évesek, de rájuk persze még nem lehet ilyen picit bízni. A két nagy szokott már egyedül kint lenni, de nagyon sűrűn nézek rájuk is.
Amúgy természetes dolog, hogy 1 évesen még mindent a szájába vesz, ezért kell neki állandó felügyelet. Kivéve kiságyában. Ez egy ilyen korszak, bizony most állandóan a nyomodban lesz, főleg ha megtanul menni is. Ezt az időszakot egyszerűen túl kell élni. Ja, és ki kell vele menni. Ha ez akkor van, mikor ráérsz, akkor, akkor megy ki. Mikor panelban laktunk a du. mindig a gyerekeké volt, mikor a nagyobbak 1-2 évesek voltak, du. mindig mentünk sétálni, játszóterezni. Gondolom gyeden v. gyesen vagy, tehát azért annyira nem lehetsz elfoglalt, hogy ne tudj a gyerekkel kimenni. Én sem vagyok paramami, de kirakni egy 1 évest az udvarra egyedül és 5 percenként ránézni, még nekem is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!