Mit tudnék tenni 3,5 éves lányom viselkedésével?
Az a gond, hogy megszokta, hogy 3,5 éve ő a főnök otthon, valamint azt is mexokta, hogy az oviban nem ő a góré.
Tessék erélyesebbnek lenni, ne hagyd magad. Gyorsan "betörik" majd a gyermeked. Már megoldás nincs.
Ha az oviban jó, akkor hol legyen "rossz" ha nem otthon. Valahol ki kell tombolnia magát. Vagy jobb lenne ha teljesen csendes zárkózott gyermeked lenne?
Más dolog az, hogy megmutatni hol a határ. Volt hasonló problémám, oviból hazajövet kicsit hagytam tombolni, de aztán elhalmoztam tennivalóval - aktívan játszottam vele és lekötöttem a figyelmét. Ma már 7 éves, nagyon sok minden érdekli, kinőtte azt a hóbortot. Nem ordítással de megegyezéssel, szép szóval. Tartsd szem előtt: a gyrmeked csak olyan lesz amilyennek TE neveled.
Jó, ez nem gyereknevelési tipp, meg szülőként tuti nem is ezt tenném, de ha egy gyerek hisztizik, elkedzek vele én is vagy hisztizni, vagy edig úgy viselkedni, mint egy játszótársa. Hogy játszunk ezt vagy azt, vagy elmesélem neki ovis viselekdésel, nem úgy minha eljászanám csak hannggal ahne tényleg, ugárlk is hozzá, hogy ez tök jó ám, vagy ha vmiért rinyál, akkor pedig, hogy jajj ez butaásg, meg gagyi, meg ilyenek, és akkor őt se érdekli.
De én szülőként is baratja akarok lenni madj a gyerekemnek. Egyenragú társa. Egész életében.
Szülőként ez nem megvalósítható sztem annyira, ert az embernek van más gondja is, meg egész nap ott van a gyerek, nem csak ha vigyáz rá, vagy átruccan gyerekes imsikhez.
Komolynak kell szerintem lenni vele és ha hisztizik, akkor magára hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!