Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4,5 fél éves gyerekem figyelem...

4,5 fél éves gyerekem figyelemzavar gyanús. Egyáltalán nem érdekli semmi. Sem rajzolás, kirakó, színezés. Mit tehetnék hogy fejlesszem? Csak a tv érdekelné, ha engedném korlátok nélkül.

Figyelt kérdés
2015. jan. 1. 22:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
Láthatóan rengeteg mozgásra van szüksége a fiadnak. Vidd levegőre amennyit csak tudod, hidegben is, öltözzetek fel és menjetek játszótérre, játszóházba, biciklizni ,futni, focizni, stb. Egy ilyen nagy mozgásigényű gyerek megőrül a négy fal között egész nap, és a szüleit is az őrületbe kergeti. Tudom, hogy hideg van, de akkor is kint tudod csak lemozgatni, az én lányom is megkergül, ha nincs eleget levegőn.
2015. jan. 3. 18:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne törd le az erős akaratát! Fordítsd jó irányba!

Lehet, hogy ez lesz a legelőnyösebb tulajdonsága az életben.

Most őrületbe kerget a makacsságával, de ugyanez az erő segít majd neki ötvenedszer is megpróbálni kerekre rajzolni a karikát elsőben, és ellentmondani a haveroknak, akik cigivel vagy még rosszabbal kínálják kamasz korában.

Jutalmazd ( apróságokkal, figyelemmel, közös játékkal) ha elfogadhatóan viselkedik, és amennyire lehet ne vegyél róla tudomást, amikor nem. Még a büntetés körüli cirkusz is megerősítés, mert odafigyeléssel jár, amennyire lehet, ezt is el kell kerülni. "Sajnos nem kapsz csillagot, mert felugráltál az ebédtől. Pedig akkor már 4 lenne, és estére biztos megszerezhetnéd a 6db-ot, ami a pl. bújócskázáshoz kell." Mindezt kedves közömbösen, kiabálás nélkül. Lehet, hogy sírni fog, csapkodni, kiabálni, te csak vigasztald, de ne sajnáld meg! És persze azért délután még legyen megszerezhető az a két csillag, főleg eleinte, mikor az a fő cél, hogy a gyerek rákapjon a jóság ízére.

2015. jan. 4. 14:27
 13/16 szpring válasza:
engedd hogy hadd nézze a tv-t de csak jó DVD-t amit te is szívesen néznél, nembaj ha százszor ugyanazt nézi is. A TV műsorait lemondanám azok stresszelik az embert, a gyerek műsorok is kész agymosás. meg Bicikli ! meg Kutya !
2015. jan. 6. 01:52
 14/16 A kérdező kommentje:

Hú de jókat írtatok!

Nagyon de nagyon köszönöm !!!

Meg fogom próbálni! És menni is fog, úgy állok hozzá!

Köszönöm mégegyszer!!

2015. jan. 8. 20:03
 15/16 anonim ***** válasza:

szia,

én 2 figyelemzavaros, nehezen kezelhető gyerekkel vagyok megáldva. 6 és 3,5 évesek. jártnk mindenféle fejlesztésekre, valami eredménye volt is, de nem átütő. a kicsi agresszív, a nagy szociálisan nagyon béna...és mindkettő nyafogós, de nem kicsit. nagyon sokat olvastam a dologról, mert semm sem segített, se módszer, se semmi. okosat nem tdtak mondani, mert bármit próbáltam, a türelmem véges volt, és nem is nagyon váltak be a különböző praktikák, csak ideig óráig. két könyvet olvastam a közelmúltban, ami átütő volt számomra, felnyílt a szemem.

az egyik dr máté gábor szétszórt elmék c. könyve, a másik dr. shefali tsabary tudatos szülő című könyve. nem tudom két szóban elmondani, de a lényeg, hogy a figyelemzavar és hiperaktivitás, meg minden magatartászavar stb. a szülő sara. nehéz ezzel szembesülni, de érdemes. fontos, hogy nem arról van szó, hogy a szülő alkalmatlan, és rosszul neveli. én szemléy szerint annyi elméleti és gyakorlati tdással rendelkezem e téren, mint kevesek, lévén magam is pedagógus, szülő, és sokat rengeteget olvastam utána és beszélgettem szakemberekkel stb. és mégis. miután realizáltam a dolgokban betöltött szerepemet meg a körülmények szerepét, elkezdtem máshogy hozzáállni a gyerekekhez, a neveléshez magához. nagyon nehéz, de megéri.

feltétlenül olvasd elezeket a könyveket, de az is elég, ha csak a tudatos szülőt olvasod el, és elgondolkozol rajta. az sikert fog hozni a gyermekednél.

2015. jan. 28. 15:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett veletek azóta?
jan. 25. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!