A keresztfiam most 7. -es. Sajnos nagyon rossz a szeme. Már most 7-es szemüvege van. Lassan jön a tovább tanulás, de ilyen szemmel nem is tudom, hova lehetne jelentkeznie?
Az átlaga 3-as. Esetleg kihez lehetne fordulni, mert az osztályfőnöke sajnos nincs toppon ebben a kérdésben
Mit ajánlanátok neki? Milyen szakmát, iskolát?
Nem érdemes lézerest csinálni 20-21 v alatt. A test nőhet, a szem is változhat. (Javulhat/romolhat magától). Csak, ha már teljesen megállta a növés. Nekem legalábbis folyton ezt mondja a szemorvosom. Amúgy, ha "csak" rövidlátó, akkor az nem befolyásol annyira. Én pl. általános harmadik óta egyre erősebb szemüveget viselek (jelenleg -9,5 és -10), ennek ellenére közel kitűnő tanuló voltam gimiben is végig, most egyetemen első félévben úgy hoztam egy 3,76-os átlagot, hogy csak vizsgaidőszakban készülgettem a vizsgákra, előtte nem. Szóval igen, vannak hivatások, amik kiesnek (pilóta például), és néha kényelmetlen (én is szemüveget hordok, nem kontaklencsét), de különben elvileg nem mérvadó s tanulmányok során az, hogy szemüveges vagy sem. Nekem sem volt az. :)
F/20
Basszus, ez nem fogyatékosság...nekem is hetes a lencsém, mégis egyetemre járok. A hármas átlag nagyobb bibi, mint a szemüveg. Szerintem bármilyen szakmát kitanulhat, egyikben sem akadályozza a szemüveg.
Egyébként a rövidlátás genetikai "adottság", szóval kell lennie a családban, Ő hogy oldotta meg?
A válaszokból látom, sajnos elég sokan vannak így:((
Most mire ment 8.-ba ő is megkapta a lencsét
Tényleg sokkal jobb neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!