7 éves, iskolás fiú. az iskolai teljesítménye tökéletes(kivéve tesnevelés, mivel nem azt csinálja amit mondanak). szeret futni, nagyon gyors, viszont attól tartok nem bírná a szervezete (vékony, gyenge de gyors) ha mondjuk beiratnàm valami sportra. járt kosarazni de miután egy meccs alatt "rosszul" lett(fél óra meccs után ahol szaladt eleget, egyszercsak megàllt és a szívét fogva meg sem mozdult mig oda nem értem én és az edző, majd közölte hogy neki ott a szove fáj, haza akar menni. az ügyeleten csak meghallgatta a szívét és azt mondta minden rendben., enyhitette az edző(közös döntés az edzővel, mig nem vizsgálják ki alaposabban) az órákat részére. létezik terheléses szivvizsgàltat, vagy valami ami segitene kideriteni hogy bírja e az edzéseket?
a hiperaktiv gyerekeknél nagyobb eséllyel fordul elő szivmegàllàs(talán a sok mozgás miatt amit a szervezet nem bir el)?
2014. szept. 13. 23:14
1/8 anonim válasza:
Nem hinném, hogy a szíve fájt, csak nem bírt ennyi mozgást, meg kell szoknia, erősödnie kell.
2014. szept. 14. 01:44
2/8 anonim válasza:
Eloszor is a szív nem faj. Másodszor ez tipikus pánikbetegség tünet.
Letezik terhelés es vizsgalat, de egy ennyi idős gyereknek valodi tünetek nelkul nem fognak csinalni.m
2014. szept. 14. 05:59
3/8 anonim válasza:
Mindenképpen vizsgáltasd ki! De szinte biztos, hogy minden rendben lesz. Utána irány az edzés. De én nem csapatsportot ajánlanék, hanem inkább úszást vagy atlétikát. Azt mondod gyors, így sikerélményhez juthatna. Nekem mindhárom gyerekek atletizál, a legkisebb nyolc éves epilepsziás és hiperaktív. Nagyon jót tesz neki.
2014. szept. 14. 18:52
4/8 anonim válasza:
Kötelező ilyen esetben a kivizsgálás! Gyermekkardioligust keressetek fel, aki csinal sziv ultrahangot es terheléses ekgt. Lehet gyerekkori szivoroblema is, amit nagyon komolyan kell venni! Ha a vizsgálat negatív, akkor lehet rafogni masra a tüneteket!
2014. szept. 17. 06:49
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, ment a zöld pacsi.
kértem beutalot a gyerekorvostol, 1 honap mulva van idopontunk.
2014. szept. 18. 09:02
6/8 anonim válasza:
Jól tetted nagyon. Addig us csinalgatna a hazidoki egy nyugalmi ekg)t, es meg jene beszélni hogy mennyire lehet tesin terhelni a gyereket. Remélem semmi nem lesz, de ilyen dologban biztosra kell menni.
2014. szept. 18. 09:36
7/8 A kérdező kommentje:
inkább 100szor a semmiért mint egyszer későn. fizikailag gyenge, egy anorexiàs gyermeken is elvégezik(a doki szerint) igy gond nélkül adott beutalot.
2014. szept. 18. 09:58
8/8 anonim válasza:
Pedig ahányan megszólaltak, annyi félét mondtak. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!