Tartósan beteg gyermek-utazási kedvezmény? Hol kell igényelni? Adatlap kitöltős?
Figyelt kérdés
Sajnos megkaptuk ezt a státuszt.
Úgy néz ki szeptembertől speciális oviba kell majd a kisfiamnak járni, tőlünk 50 km.
Ez az igazolvány csak akkor érvényes, amennyiben a gyerek velem van? Mert a visszautat egyedül tenném meg, délután meg megyek érte, és együtt jövünk haza.
2014. jún. 15. 11:30
1/4 anonim válasza:
Csak amikor veled van. MÁK-nál tudod igényelni.
2/4 anonim válasza:
Igen, elméletileg csak a gyermekkel együtt érvényes, bár ez szerintem is logikátlan. Nekem, mikor megkértük az emelt családit a tartós betegségről szóló igazolással, utána néhány hétre egyszer csak megérkezett postán az utazási kártya. Meg is lepődtem, mert nem is tudtam, hogy jár.
3/4 anonim válasza:
A MÁK-nál igényeltem emelt családi pótlékot és gyest, az utazáshoz szükséges kártyát meg automatikusan postázták.
Kisfiam is speciális oviba jár, de mi kocsival hordjuk minden nap, így a buszozást, vonatozást nem tudom hogy térítik. A kedvezmények akkor illetnek meg, ha veled van, de hogy egyébként mit fizetnek ki, azt meg kellene érdeklődnöd.
(Nálunk kollégium is van, aki messziről jön és nem tudja behordani minden nap, az beadja egész hétre a gyermekét.)
4/4 anonim válasza:
3-as vagyok, küldtem üzenetet is. (OEP oldaláról a kísérőt megillető költségtérítésről.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!