Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ötévesnek használ még a TSMT...

Ötévesnek használ még a TSMT / SZIT?

Figyelt kérdés
Tapasztalatra lennék kíváncsi, nem a szakirodalmi ajánlásokra. Idegrendszeri éretlenségről van szó.

2014. jún. 2. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon is jó.
2014. jún. 2. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk az oviban 5 éves kortól van tsmt torna.
2014. jún. 2. 14:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Wow, de jó. Nagyon köszi!!!! Az egyik fejlesztő pedagógus szerint 5 éves kor után nem biztos, hogy segít, és ez majd néhány hónap múlva derül ki. Én meg annyira próbálok bízni, hiszen nekem kell lelkesítenem az egész családot!!! Nálunk az oviban "csak" SZIT van, meg a nevtanban is, és szeretném mindenképp a TSMT-t is megpróbálni, hogy minden lehetőséget megragadjunk...
2014. jún. 2. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi is most kezdtük el,pont 5 éves a kisfiam.:)Azt mondta a gyógytornász,hogy nem vagyunk elkésve.
2014. jún. 5. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, használt a torna? Hogy vált be?

Az én fiam is 5 éves, hétfőn méri fel a TSMT-terapeuta, beszédritmuszavar, darabos mozgás, túlmozgás miatt viszem. Az óvónők szerint csak pénzlehúzás lesz, de a logopédusunknak javasolta, hogy járassuk, mert összetettebbnek gondolja a problémát, mint amit a beszédén javítgat (enyhe oxigénhiánnyal született).

2015. jan. 16. 10:31
 6/7 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem pénzlehúzás, ha jó helyre viszed. Ez nem a ma divatos "varázslások", kézrátételes gyógyítások egyike, hanem gyógypedagógia.

Fél évig tornáztunk itthon, majdnem mindennap, ez havi kb 4000 Ft-ba került, mikor felmérték a fejlődést és kijelölték az új tornasort. Kellett hozzá egy pléd, egy gimnasztikai nagylabda meg egy gördeszka. Meg két erős felnőtt :) ugyanis emelgetni, forgatni, hintáztatni is kellett.

Most kezdtük a csoportos tornát, mert annyira sokat fejlődött a kislány, hogy az itthonira már nincs szükség :) Ez 14.000 Ft 5 alkalom, heti egyszer kell menni. A fejlődés hatalmas!!

A fejlesztő néni, aki az elején mindig kiadta a tornasorunkat, és tapasztalta, milyen szeleburdi a kislányom, a múlt héten a csoportos órán rá se ismert!!! Csinálta gyöngyörűen, amit kell. Én is sokkal de sokkal könnyebben tudok bánni a kislánnyal, szociálisan megnyílt, nagyon jó barátai vannak, ragaszkodó, szépen oldottan játszik a gyerekekkel. Korábban csak egy igazi barátja volt, vele is szerintem elég korlátozott módon játszottak. Rajzban eddig is ügyes volt de mindig ugyanazt rajzolta, ez teljesen megszűnt. Ja mellesleg időközben megtanult írni és olvasni, minden tanítgatás nélkül.

Mit mondjak még? Járjatok TSMT-re!! Olyan helyre, ahol jók a szakemberek, ahol az az érzésed, hogy jó helyen van a gyerek (egy anyuka ezt érzi szerintem).

Fel a fejjel, minden jobb lesz!!

2015. jan. 18. 15:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen köszönöm! Jó volt olvasni mennyit segített nektek, remélem nálunk is beválik majd.

Még 1x köszi

2015. jan. 18. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!