Nem értem az óvónőt?!

Figyelt kérdés

Húsvétkor rokonoknál voltunk,ahol a lányom imád ott lenni.

Namármost ebből adódott,hogy mikor indulni kellett haza,a lányom (4,5 éves) hisztizni kezdett,hogy ő már meg nem jön haza. Kicsi sírás közepette,de elindultunk. Hazaérve még ahhoz sem volt kedve,hogy kimenjünk a kertbe megnézni,hogy "mit hozott a nyuszi". Később persze kimentünk.

Sokat járt WC-re, hígabb is volt a széklete,de más baja nem volt,legalábbis nem mondta,hiába is kérdeztem. Húvét utáni héten mikor menni kellett volna oviba,nem vittük,mert rossz volt a kedélyállapota,de másnap már vittük,mert igazából más probléma nem volt.Kicsit lehangolt volt. Az óvónőnek feltűnt,hogy nincs rendben minden és azon a héten végig ilyen volt a lányom. Nem tudom,hogy ennyire rosszul esett neki,hogy hazahoztuk és bánatos vagy valamit elkapott.

Azóta szerintem minden rendben vele minden. Mosolygós,jó kedélyű,igazi rosszcsont. Az óvónő viszont azóta is mondja,hogy valami baj van,lehet depressziós és biztos történt vele valami,amiről nem tudok és hiába mondom a két lehetséges okot,váltig állítja,hogy nem. Beszélgessek vele,hogy mi bántja,de ne kérdezzek,hanem meséljen a lányom.

S hiába kérdezem/beszélgetek vele,nincs probléma,de az óvónő erősködik,mert hogy ma is olyan szomorú volt. Persze,hogy az volt,mert későn mentem ma érte és bizony ilyenkor mindig az,mert majdnem minden ovis társa hazament már akkor és mondtam az óvónőnek,hogy ez már így megy egy ideje,hogy pityereg,ha később érek oda. De miután meglát,semmi baja,újra vidám és csacsog egész idő alatt,míg hazaérünk.

Vajon mit tegyek,hogy az óvónő elhiggye,hogy nincs semmi baj?

Már kezd frusztrálni,hogy nem hisz nekem,pedig eddig kedveltem...

2014. máj. 7. 00:19
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Az ovono nem hulye, ha ugy latja, hogy gond van a gyerekkel, jelzi. O is feltehetné neked a kérdést: "Vajon mit tegyek, hogy az anyuka el higgye, hogy baj van? "
2014. máj. 7. 05:43
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Próbálj meg egy ügyes pszichológust. Ő talán a leghamarabb tudná kiszedni belőle.
2014. máj. 7. 05:58
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Te vagy az anyja nyilván látod,látnád ha baj lenne.Viszont mivel az ovónő ennyire erősködik,én lehet beszélnék egy gyerekpszichológussal (egyenlőre csak telefonon) elmondanám mi történt,mit mond az óvónő,és meglátnám mit mond.Addig úgysem hagy nyugtot neked az óvónő.
2014. máj. 7. 07:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vidd el szakemberhez.Legfeljebb nem kell többet mennetek ha mindent rendbe talál.Így az óvónő sem mondhat semmit.Tudom hogy lepontozol érte de szerintem minden szomorúság okát szépen megmagyarázol úgy hogy valójában nem tudod mi az oka mert nem a gyerek mondta h azért szomorú,
2014. máj. 7. 08:25
 5/9 A kérdező kommentje:

A lányom mindig azt mondja,hogy azért sírt/szomorú,mert nem jöttem érte,pedig sosem volt olyan,hogy ott hagytam volna vagy nem mentem érte. Ezen kívül sosincs probléma. De ezt már majdnem a kezdetek óta csinálja. Az óvónőnek még csak most tűnt fel,mert most volt vele először délután 4 óra után...

Furcsálja,hogy az elsők között alszik el a délutáni alvásnál. Én tudom miért! Itt a jó idő és bizony sokkal többet vagyunk kint és persze,hogy kidől.

Ismerem a saját csemetéimet és tudom,hogy nincs baja sem lelkileg,sem testileg. Ráadásul utolérte a dackorszak is,tisztában vagyok vele.

Lehet megkövezni,de a pszichomókusoknak nem hiszek. Újabban nagyon divat lett a gyerekeket minden problémáért odacipelni.

2014. máj. 7. 11:25
 6/9 A kérdező kommentje:
De azért köszönöm a válaszokat,megfigyelem,hogy igaza van-e az óvónőnek!
2014. máj. 7. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:

"Lehet megkövezni,de a pszichomókusoknak nem hiszek. Újabban nagyon divat lett a gyerekeket minden problémáért odacipelni."

Mondjuk ebben igazad van.Sőt sokszor még probléma nélkül is...

2014. máj. 7. 11:38
 8/9 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

csak abba gondolj bele, hogy mit lat az ovoneni! Azt latja, hogy a kicsi szomoru napkozben, szomoru mikor erte mesz, azt nem latja mi van utana, ahogy Te sem, hogy mi van bent az oviban!

Egyebkent, tudom, hogy ehez globalisan szemleletmodot kene valtania a tarsadalomnak, de kulso segitseget kerni a problema atlatasahoz sem felnott sem gyerek eseteben nem ciki nyulni! es nem.kell a gyereket ide oda pszichologushoz vagy barmifele segitohoz vinni minden aprosaggal, de ha az ovono mint szakember, aki a gyerekkel tolt napi 8-10 orat, ugy latja gond van, akkor erdemes tullendulni a sertettsegen es belatni, hogy jobb ha megerositik a Te gondolataidat, mint hogy valami gond legyen kesobb!

2014. máj. 7. 13:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Az óvónő is ismeri valamennyire a gyerekeket, ő is észre veszi, ha megváltozott.

A gyerekek sokszor mélyen eltemetik magukban a traumákat és nem beszélnek róla. Figyeld meg mikor játszik, lehet hogy "eljátsza" ami történt, ill. beszélgess vele sokat, nem faggatózva.

2014. máj. 7. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!