Hogy kell reagalni akkor ha egy osztalytarsnak a szuloje megfenyegeti a gyerekedet?
Nézd, láthatjuk anyuka sem tudja mit jelent más holmiját tisztelni. Mit taníthat az ilyen a fiának? Igaza volt szerintem az apukának. Nyilván nem ez volt az első eset és most betelt a pohár.
Ne is haragudj mi az hogy nem rongálta meg "csak" összefirkálta. Tizenkét éves és nem tudja, hogy más holmijához nem nyúlunk.
sztem eltúlozta azért egy kicsit...
komolyan borzalmas hogy egy tolltartót egy kicsi helyen összefirkált:S
Eddig nem értettem, hogy a cigányok miért nem értik, hogy nem kellett volna agyonverni a szerencsétlen Szögi Lajost, kivégezni öregasszonyokat, a garffitisek, hogy mi a baj azzal, hogy ráírják valakinek a házára Szeretlek Maris, miért nem érthető, hogy tilos az autó szélvédőjére bárkinek bármit tenni, mégis naponta van rajta szórólap
De most már látom. Ilyen szüleik voltak mint ti.
Egyébként kedves kérdező nem, soha nem tettem kárt másnak aholmijában, mert mint írtam, eszembe nem jutott volna amáséhoz hozzányúlni.
Egyébként meg mindenképp hasznos az eset, mert lehet hogy legközelebb úgy jár mint az a Roland akit a diáktársa intézett el. És lehet hogy egy olyan apukával hozza össze a sors, aki nem megfenyegeti, hanem ellátja a baját. (nem egy ilyen eset történt mostanában)
Nálam az üti ki a biztosítékot, hogy beállít az iskolába egy vadidegen férfi, kihívat egy gyereket aki nem a sajátja és a tanerő felügyelet nélkül kiengedi hozzá!
Ez felháborító! Akkor ha a pedofil baltás gyilkos hivat ki legközelebb valakit, ahhoz is kiküldik a gyereket? Egyszerűen nonszensz!
Én a tanerővel beszélnék erről, akár az igazgatóig bezárólag. A felelősségükre van bízva a gyerek amíg az iskolában tartózkodik, azon idő alatt semmiféle fenyegetés, fenyítésnek nem érheti, pláne nem olyan személytől aki nem az iskola dolgozója, csak úgy besétált oda.
Szülőin is biztosan felvetném a "nagyközönség" előtt, hogy nem ez a rendezési módja a problémáknak, annak súlyától függetlenül, és hogy ha tudomást szerzel még egy ilyenről a hatóságokhoz fordulsz. Nehogymár azt higgye Mr Izomagyú apuka hogy bármit megtehet!
Ettől függetlenül persze beszélj a fiaddal hogy ne rongáljon, valóban nem helyes, stb., ettől függetlenül egy x éves pasinak még nincs jogalapja tettlegességgel fenyegetni!
Szerintem sem helyes, amit a fiad csinált, de könyörgöm még GYEREK!!! Ha jó anya vagy, már leültél vele, és elmondtad neki, hogy nem szabad más tulajdonát elvenni, rongálni vagy piszkálni, mert ahogy ő sem, más sem örül annak, ha esetleg eltűnik vagy tönkre megy valamije!
Ennek ellenére bármennyire is próbálja itt valaki bizonygatni, egy apukának nincs joga megfenyegetni egy gyereket csak azért, mert összefirkálták a kislánya tolltartóját. Jobbat mondok, akkor sem fenyegethetné meg a gyereket, ha esetleg ollóval szabdalta volna 1 centis kockákra, és akkor sem ha tesiórán a nagy hévben neki megy, és a kislánynak valami baja esik... Egy szülőnek ennél sokkal okosabbnak kell lennie. Mehet az osztályfőnökhöz, az igazgatóhoz, vagy a kisgyerek szüleihez, esetleg ott lehet a gyerek is, amikor a szülők leülnek beszélgetni, de az, hogy ő bemegy szünetben - ahogy előttem is mondták - vadidegen férfiként az iskolába és halálra ijeszti a gyereket egy kis csíny miatt, az undorító és felelőtlen dolog!
Mond el a kisfiadnak is, hogy ne is álljon legközelebb szóba senkivel, akit nem ismer személyesen!
Mindenki volt gyerek, és ne mondja senki, hogy tökéletes volt, sosem tört össze semmit, sosem vert le egy virágot sem, sosem tépett ki egy lapot sem a szomszéd füzetéből, sosem rajzolt a padtársa kezére, padjára, sosem törte félbe valaki radírját, sosem húzta meg valaki haját, vagy sosem ütött meg már látszólag kis hülyeség miatt valakit (tesót). Teljesen természetes hogy az ilyenek becsúsznak még a legtökéletesebbnek nevelt gyereknél is! A szülő feladata az, hogy ilyenkor közbelépjen és elmondja neki, hogy ez helytelen dolog, és ezzel a lendülettel bele is nevelje ne csak egyik fülén be másikon ki... Nem kell rögtön úgy elkönyvelni hogy ebből a kis srácból már csak is börtöntöltelék lehet, mert ez egyáltalán nem így van!
És ezt a történetet ti elhiszitek? Mert én nem, teljesen életszerűtlen. A ti férjetek vagy apukák ha írnak ide el tudjátok ezt képzelni, hogy otthon átnézi apuka a lánya holmiját, van a tolltartón egy kis firka, kifaggatja a lányát, hogy ez meg hogy történt, majd másnap szabadságot vesz ki berohan az iskolába kihívatja a gyereket és megfenyegeti? Na ne már. A kissrác biztos, hogy nem ezért kapott apukától, azt tudom elképzelni, hogy valami mást és máskor is tett ezzel a kislánnyal akinek az apukája úgy érezte most már ideje leállítani a srácot. A pécsi lövöldöző is egy rendes gyerek volt, anyuka szeme fénye, akiről elképzelni sem tudta anyuci, hogy bántani tudna egy legyet is, úgyhogy anyuka tévedhet is a templomba járó jóság tekintetében)
Egyébként, nem abban volt igaza az apukának hogy berohant
és megfenyegette a srácot, én azt mondtam, hogy tök mindegy mennyire rongálta meg a másik holmiját, ha azt nem ő vette, nincs joga felháborodni, hogy a másik szülő zokon veszi. Kérjen bocsánatot fizesse meg a kárt és kész.
Egyébként meg fenntartom, hogy el kell beszélgetni a sráccal, mert amilyen világot élünk, még örülhet, hogy fenyegetéssel megúszta. Gondoljunk csak arra hány kiskölyköt öltek meg az osztálytársai, ennél kisebb tettért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!