Mi a véleményetek erről az esetről? Szerintetek ebben a korban ez még kis ártalmatlan dolog, vagy most kéne sürgősen elejét venni ennek a viselkedésnek?
6 éves fiú megharagudott a nagymamájára. Ezért meglökte két kézzel, aminek következtében a nagymama elesett. A nagymama még elég fiatal és jó kondiban van, szerencsére, valószínűleg sima terepen nem esett volna el, de mindez pechükre csúszós, sáros emelkedőn történt az erdőben. És mi van, ha idősebb/betegebb a nagyi?
Szerintem az anya reakciója megint az volt, hogy megsimogatta a kis lelkét a fiúnak, és elbagatelizálták a dolgot. "Igen, kisfiam, igazad volt, hogy haragudtál, és biztos csak véletlenül lökted el, nem akartad, hogy elessen." Én tévedek, hogy egy hatéves már kell, hogy valamennyire előre lássa a tettei következményét? És, hogy nem lökdösődünk pl. szakadék közelében? Meg nem emel kezet arra, aki őrá sosem emelne? Szerintem baj, hogy még mindig kisbabának kezelik. Nem vagyok a verés híve, de azért egy hatéves gyerek már elég nagy, hogy megértse, mi a probléma.
Tévedek?
Nagyit soha, lányokat soha! nem lökünk, csapunk, rúgunk stb. Ez már alapból megkövetelhető 6 évesen egy fiútól.
A mi elsős korunkban, ha ilyesmit tett egy fiú "lányokat verni gyávaság " szöveggel még ki is csúfoltuk, ő meg összevissza szégyellte magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!