Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SNI-s gyerekek szülei! Nem...

SNI-s gyerekek szülei! Nem jelent hátrányt az sni?

Figyelt kérdés
A fiamnak tanulási nehézsége van,túl lassú.A nevelési tanácsadóban azt javasolják,hogy kérjük meg az sni-t. Az oké,hogy plusz fejlesztéseket kap(ha kap!),de a későbbiekben a továbbtanulásnál nem lesz hátrány,hogy sni-s. Sok rémtörténetet hallottam sni-s gyerekekről!Pl. nem nézik őket semmibe,a középsuliban a csicskamunka jut nekik(takarítás,stb),tehát mindenképpen hátrányban vannak,lenézik őket.Kérem olyan szülők írjanak,akiknek a gyereke már középsulis,és az általánosban sni-s volt.
2013. nov. 27. 15:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Heti egy órában van fejlesztés nekem, órarendbe építve. Olyan tanár fejleszt, akinek papírja sincs erről (ő mondta), ráadásul nem is matek szakos, hanem magyar-ének. Ő tanít magyarból is. Ráadásul már héthetente van egy órám, mert nagy a csoport létszáma.

Mellékes, hogy 19 évesen az alapműveletekkel is gondjaim vannak, de van, hogy itthon is leülök olykor 'gyakorolni', ha eszembe jut, mert azért nem árt ezekkel tisztában lenni, nem félre számolni. Oké, ott a számológép...

Hogy-hogy csak ezt az egy pozitívumot látod? Nehogy azt hidd, hogy a gyerkőc e miatt ki lenne közösítve, vagy 'csicskáztatnák'. Szó sincs szerintem ilyenről, főként olyan iskolában, ahol a diákoknak van némi intelligenciája...

2013. dec. 2. 11:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi neked a választ! :)
2013. dec. 3. 09:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekünk csak előnyünk volt eddig az SNI-ből. Normál iskolában önmagához mérik...

De ez intézményfüggő, pedagógusfüggő. Olyan iskolát, pedagógust kell keresni, akinél nem gond.

Ahol meg az, ott papír nélkül is nehezen tolerálnák, ez tapasztalat!

2013. dec. 8. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!