Mit vegyek egy 4 éves, autista kisfiúnak karácsonyra?
Nincs két egyforma auti, úgyhogy nincs a kérdésre helyes válasz.
De összességében én is azt tudom mondani, amit már fentebb valaki leírt, hogy minden, amit mozgatni, vizsgálgatni lehet.
A golyópálya pl. egy szuper ajándék autinak, azt hosszasan lehet tanulmányozni. A közlekedési eszközökkel kapcsolatos mániákat ritkán ússzák meg az érintettek, szóval azzal nem nagyon lehet mellélőni (a lényeg, hogy legyen sok forgó-mozgó alkatrésze a játéknak :) ). Kerekek, sínek, ezek nagyon izgalmas dolgok számukra.
A Thomas-mániának komoly szakirodalma van autizmusban, azt nagyon szokták szeretni! :) (A Thomas-mesékben minden benne van, ami egy autinak kell: közlekedési eszközök és sematikus, egyszerű, számukra is könnyen értelmezhető arcok.)
Nekem ugyan lányom van (auti), de ő pl. imád a mai napig építeni, duplózni - és ez fejleszti a finommotorikát is!) Ha jó képességű auti, akkor a társasjáték, logikai játék is jó ötlet lehet, én már 5 éves korában simán vettem 8-10 éveseknek való játékokat és gyönyörűen tudta használni. A készségfejlesztő játékok is érdekesek lehetnek (Logico, LÜK, Sapiento).
A szerepjátékok azok, amik felejtősek, legalábbis ebben a korban még... később viszont előjöhet az is! :)
Ezt a blogot egy régi barátnőm írja, aki egy picit idősebb autista kisfiú anyukája. Sok nagyon jó ötlet van benne.
Érintett szülő vagyok. Eddigi tapasztalataim szerint az "esőcsináló" remek ajándék az auti gyerekeknek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!