Kardos-Varga Klaudia kérdése:
Leventém nem úgy "problémás". Mik a tapasztalataitok. Hosszú kórházi ellátás után mennyire szeretik vagy éppen nem a csecsemök, ha foglalkozva van velük otthon?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4 és fél hónapos,születése ótá kórházban van.5 muteten van túl és még nem is tudjuk, mikor kerülhet haza.A növérek szerint már most látszik rajta, nem lesz egy bújós,karonülös gyerek.Szerintetek?? Lehet összefüggés? Utálnám, ha így lenne.2013. júl. 18. 18:25
11/13 anonim válasza:
amint megteheted foglalkozz vele minél többet!!!!!
az első válaszoló által említett könyvben olvastam, hogy az árvaházakban felnövő gyerekek szenvedik el a legnagyobb lelki traumát, akinek nincs 1 konkrét gondozójuk akihez kötődhetnek. iszonyúan le vannak maradva minden téren. Hospitalizmus a jelenség neve, ugyanis a hosszú kórházi tartózkodás alatt is visszaesnek, beszűkül az érdeklődésük! összehasonlították az albán csecsemőkkel őket, akiket úgy neveltek (30 éve) hogy 1 éves korukig egy bölcsőbe voltak szíjazva, abból ki sem jöhettek, viszont volt állandó gondozójuk, az anyjuk, aki pár óránként odahajolt föléjük megszoptatni őket, meg gondolom tisztába tenni. és ezek a csecsemők közel sem voltak úgy lemaradva, mint az árvaházi babák!
12/13 A kérdező kommentje:
Foglalkoznék én többet, ha engednék... :( Még mindíg bent vagyunk,azóta volt még egy mütét (tracheostoma),gépen van Levi.Megfigyelésem szrint jelen helyzetben ha sokat simizem és beszélek hozzá, nem tud pihenni, hamar felizgatja magát és az neki nem tesz jót!! Szóval meg vagyok löve... Hiába vagyok bent 5-6 órát nponta, soxor hozzáérni sem merek, nehogy felébredjen! :(
2013. aug. 3. 19:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!