Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen a gici családotthon/gye...

Milyen a gici családotthon/gyermekotthon?

Figyelt kérdés
Van Gicen több ház, ahol gyerekek laknak, de nem tudom elképzelni, hogy milyenek ezek a házak, hogy élnek és kik élnek ott, és hogy, hogy kerülhet oda valaki? Aki tudja kérem írja, meg ezeket.
2009. okt. 4. 12:43
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
Én a gici családotthont nem ismerem,de Hajdú-Biharban annál többet. Általában 4 szobás gyönyörű új családiházak,maximum 12 gyerek él egy ilyen házban. 2-4 gyerek van egy szobában,lehetőleg testvérek. Mindenük megvan,negyedévente teljes ruhatár,természetesen újak,itt nálunk a 25-30 ezer Ft-os Nike cuccok,cipők a menők. Minden házban számítógép,internettel. A nagyobbak néha segítenek a terítésben és a takarításban. De többnyire a nevelők mosnak,főznek,takarítanak rájuk. Kiválóan ismerik a jogaikat,minden különóra számukra ingyenes,amiért a közönséges halandó súlyos ezreseket fizet. A kinőtt ruhákat nem adják tovább a kisebbeknek,kidobják. Többségük (van néha egy-két kivétel) az iskola és a település rémei. Egy ilyen gyerek egész osztályt tud tönkretenni,állandóan verekednek,rettegésben tartanak mindenkit. Úgy vettem észre,ahova beköltöznek,hamarosan lecsökken az ingatlanok értéke. Tönkretesznek mindent pl. a környező házak udvarán álló autókat stb megrongálják. Jelentős zsebpénzt kapmak,nár fiatalon isznak,dohányoznak,12-13 évesn nemi életet élnek.Hirtelen ennyi jutott eszembe abból,aminek sorozatosan szemtanúja vagyok. Mire vagy még kíváncsi? Ja és az adófozetők pénzéből tartják őket,mert a szülők nem fizetnek értük semmit. Legalábbis a nagy többségnél.Az állami gondozásba vett gyerekek kerülnek be,és általában azok közúl is azok,akiket már a nevelőszülők sem vállalnak,meg már 5-6 iskolából kitették őket,mert kezelhetetlenek.Van kivétel is,én a többségről írtam!!!
2009. okt. 5. 17:37
 2/3 anonim ***** válasza:
83%
Én jártam ezeknél a gyerekeknél többször is! Egy-egy házban egy-egy nevelővel (ők nem így hívják) talán 3-4 gyerek él. Teljesen jó állapotú házakat képzelj el. A gyereke mindi enyhén v. középsúlyosan szellemi fogyatékosok, de iszonyat szeretet van bennük, édesek voltak mind. Állatkákat nevelnek és amúgy uúgy élnek mint egy normál családban élő gyerek. Aranyosak nagyon Mire vagy még kíváncsi? Beszéltem olyan kislányokkal akiknek igenis voltak terveik, hogy kitörnek és dolgozni fognak, a fogyatékuk ellenére. Ja, és azét van rendes rucijuk, számítógépük, stb. mint egy "rendes" családban élőnek.
2009. okt. 7. 21:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Azért kérdeztem, mert egy olyan helyen dolgozom, ahol középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek vannak, és naponta hallom, hogy Gic így úgy, de nekem ez csak egy fogalom, nem nagyon tudom / tudtam elképzelni eddig. Igazából az érdekelne még, hogy őket elhagyták a szüleik? Vagy hogy kerültek oda?
2009. okt. 8. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!