Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Más gyermeke is aki cumi...

Más gyermeke is aki cumi függő az követeli a cumit akkor is ha saját kezűleg dobta ki a kukába?

Figyelt kérdés

Órdít mint a sakál már fél órája ,oda vissza ráncigálom már mérgemben a langyos víztől az ágyig , de követeli a cumit.

Tegnap már cumi nélkül aludt mert kidobattam vele az egyiket mert tönkre ment.

Ma meg megvan bolondulva, takarót , párnát elővetet velem az se jó játszana menne a sógorhoz mert nem adok neki cumit, de mondtam neki már aludni fog ha már elő vettette velem a takarót.

De ő nem alszik cumi nélkül.

4 éves lesz a nyáron.

És úgy csurog a nyála mintha öntenék éjjel nappal.

Mérgemben mellévágtam a cumit a falnak egyből elhallgatott ment aludni.

Mikor fog leszokni már?Olyan akaratos hogy én ilyet még nem láttam és egyszerűen nem hagyja abba képes órákig ordítani.

És apróságokon bepukkad aztán a végén már azt se tudom miért kezdett el ordítani.

Teljesen ki vagyok tőle.

Mindenki megszól minket mert ekkora gyerek és még cumi van a szájában még napközben is.

Tegnapi nap kivételével.Semmitől nem hadgyta abba a bőgést már csíptem a seggébe is, akkor mégjobban ordított, következőleg csak fenyegettem vele az se használt.

Mi jó módszer arra hogy az ilyen akaratos gyermek szót fogadjon?

2013. ápr. 18. 13:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat .Igyekszem betartani mindent.
2013. ápr. 18. 15:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Csak vigasztalni tudlak...Az én lányom is 3éves múlt,de nagyon cumi függő...Eddig semmi nem vált be a leszoktatáshoz.De én nem erőltetem,mert az nem vezet jóra..Azt viszont észrevettem,hogy már kezdi néha szégyenleni..Szerintem el fogják hagyni maguktól,ne erőltesd.
2013. ápr. 19. 19:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok..Még annyit az egyik ismerősömnél úgy szokott le a kisfiú,hogy elkapta a hányásos vírust és azt mondták neki a szülei,hogy a cumitól hányt..így a kis srác megutálta..Nálunk ez nem jött be...
2013. ápr. 19. 19:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, igazából nem is ő dobta ki a cumit, hanem te dobattad ki vele az egyiket, nem ugyanaz. Nem saját akaratából tette. Ő még nem áll készen arra, hogy elhagyja. Semmi mást ne tegyél, csak mondd neki gyakran, hogy ő már milyen okos ügyes nagy fiú, milyen büszke lennél rá, ha már nem cumizna. És ha úgy gondolja, hogy cumi nélkül is el tud aludni, mint a többi nagyfiú (sorolj fel ismerős gyerekeket), akkor majd együtt kidobjátok AZ ÖSSZES cumit, és akkor kap valamilyen jutalmat. Én hónapokig tartottam otthon eldugva egy kisautót, hogy adott helyzetben elő tudjam venni. A kisfiam fogzott és szétrágta a cumiját, először az egyiket (azt eltettem és onnantól csak egy cumija volt), aztán a másikat is. Mondtam neki, hogy most már ideje kidobni, és akkor a cumitündér reggelre hoz neki egy szép meglepetést. Egyszer csak mondja nekem, hogy kidobta a kukába a cumit, és tényleg. Reggelre az ablakba tettem az ajándékot, és együtt találtuk meg. Két nappal később kérte volna a cumit, mondtam neki mosolyogva (persze belül kicsit aggódtam), hogy dehát ő már milyen ügyes okos stb és nem emlékszik, hogy ő dobta ki a cumit? Már elvitte a kukásautó a szeméttel együtt, azt már nem tudom visszahozni (egy szót sem mondtam neki soha arról, hogy boltban is lehet venni másikat). De arra is emlékeztettem, hogy megkapta a cumitündértől az ajándékot, ugye milyen klassz kisautó?

Annak semmi értelme, ha bántod őt emiatt nap mint nap.

Egyébként meg azért ilyen akaratos, mert te is az vagy: mérgedben odavágod a cumit, belecsípsz... Szerinted kitől tanul egy gyerek viselkedni? Próbálj meg egy picit te is megváltozni, kedvesebb, nyugodtabb lenni, minél több szeretetet adni, és elérni, hogy újra megbízzon benned.

2013. ápr. 19. 23:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: ha nem tud cumi nélkül elaludni, nem meglepő, azzal nyugtatja magát. Erre nem az a megoldás, ha ráncigálod, hanem inkább meg kellene nyugtatni, majd megtanítani máshogyan ellazulni. Vegyél neki valami szép új alvós játékot, amit csak akkor adsz neki oda, ha már nincs cumi. Nálunk van pl. alvós kutyus, át lehet ölelni, ráfeküdni, puha és aranyos.
2013. ápr. 19. 23:43
 16/20 A kérdező kommentje:
Van itt neki 2 zsák játék , plüss játék nem játszik semmivel egy zacskóval pedig eljátszódik órákig.
2013. ápr. 20. 13:16
 17/20 anonim ***** válasza:
az én lányomat se érdekli a halom játék, a fél l-es palackba tett gombok a menők :) sokszor a leggagyibbak a legjobbak.
2013. ápr. 20. 13:19
 18/20 anonim ***** válasza:
4 éves gyerek már rég nem játszik plüssökkel, kislány még talán (fiad van?). Vannak filléres játékok, ha érdekel pár tipp, a kisfiam ilyeneket szeret (3 éves): reklámújságból kivágott autók, játékok képei, be is szoktuk ragasztani egy füzetbe, imád pakolni pl. varrósdoboz tartalmát, internetről szoktam neki nyomtatni kifesteni való képeket, imád gyurmázni, homokozni (egy földrakás vagy sóderrakás is nagyon érdekes tud lenni), odakint kavicsokat gyűjteni stb.
2013. ápr. 20. 21:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A húgom volt ilyen cumifüggő, elég komoly gyűjteménnyel rendelkezett. Anyukám szép lassan eltüntette. Az utolsónál pedig jött a cumimanó.

Elmentek a tescoba, és anyukám elmesélte, hogy szólt neki a cumimanó, hogy elvinné az ő cumiját, a húgom pedig cserébe választhat egy játékot, amit szeretne.

Kiválasztott egy műanyag motort. Egy hétig várta mikor jön a cumimanó. Végül kiraktuk a cumit a lépcsőre, és reggel ott állt a helyén a motor.

2013. ápr. 28. 09:35
 20/20 anonim ***** válasza:

üdv a klubban, 4 lesz nyáron, de a cumi a mindene :(

én még ki se terveltem mit csináljak, mert nincs szívem hozzá, nem is akarok rágondolni se,

én eredetileg azt terveztem, hogy megvárom míg leteszi magától, de nem akarja, esze ágában sincs

engem mondjuk a legkevésbé sem érdekel hogy megszólnak, ez mindennapos, mintha mindenkinek ez lenne a legnagyobb baja, hogy én gyerekem cumizik

2013. ápr. 29. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!