Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » TSMT torna 20 feladatának...

TSMT torna 20 feladatának elvégzése mennyi időbe tellik?

Figyelt kérdés
Gyógypedagógusunk 1 órának írta, de mi végzünk vele max 30 perc alatt, pedig mindent jól csinálunk.

2013. febr. 21. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekünk eleinte 45 perc volt,most már megy 30 perc alatt, mert egyre jobban együttműködik a gyerkőc. Attól is függ, hogy mennyi feladat, amit aktívan kell csinálnia, pl. bukfenc és mennyi lógatós, hintáztatós van benne,mert az nyilvány gyorsabban megy.
2013. febr. 22. 11:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!!!

"Passzív" feladatok, sok a pokróc, gördeszka, labda, ahol én irányítok. 2,5 éves a gyerkőc és rettenetesen szereti, végigneveti az egészet.

Ti mennyit pihentek, álltok meg 2 feladat között?

2013. febr. 22. 12:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem sokat várunk a feladatok között, inkább az szokott lenni, hogy a kisfiam szeret kilépni a feladatsorból, és vissza kell őt terelgetni. Többek között ezért is csináljuk a tornát, meg beszédfejlesztésre.

Ti miért tornáztok? Első tréningnél jártok?

Mi pont ma voltunk kontrollon a második tréninggel.

2013. febr. 22. 15:53
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, első tréning. Beszédindítás az alap, de vannak más gondok is, legfőképpen a "leállás" :(

Milyen változásokat látsz, mióta csináljátok?

2013. febr. 22. 21:43
 5/12 anonim ***** válasza:

Novemberben kezdtük, már a betanítás után elkezdte ismételgetni a szavakat, algi hittem a fülemnek. A szókicse rohamosan fejlődik, ragozás is érezhetően jobb, de még mindig csak 2-3 szavas mondatokat mond, és nem is mindig helyesen. Türelmesebb lett azóta, jobban "megül" a fenekén:-))

A "leállás"-t mire érted? Hogy nagyon aktív és nehezen áll le?

2013. febr. 23. 09:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nekünk is kb 45 perc.az a lényeg,hogy helyesen csinálja ,inkább lassaban de helyesen . Sajnos nekem is állandóan ki akar lépni a feladatból és van ,hogy bőgve csináljuk végig :( mi is beszédindításra kezdtük :)

Most kezdtük a második hónapot és kb 40 új szava van. még nem mondd mondatokat...

2013. febr. 23. 12:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!MI már másfél éve csináljuk figyelemzavar miatt a TSMT-t .

Eleinte nagyon sok időbe telt

:-O ,rúgott,harapott,csípett a kisfiam ,mert nehezére esett a koncentrálás ilyen hosszasan,aztán belátta,hogy nem menekülhet és minden erejével próbált megfelelni ,bár néha két feladat között noszogatni kell ,de már nem olyan hevesen ellenkezik.

Jelenleg 6,5 évesen csoportosra jár már,mert megérett rá :-) ,ott én nem veszek részt de nagyon dícsérik,hogy viszonylag könnyen boldogulnak vele ,nagyon elfárad ezen alkalmak után ,mindig elmondja,hogy többet nem akar majd menni,de elmagyarázom neki ilyenkor ,hogy az életben vannak nem szeretem dolgaink amik nagyonis szükségesek ahoz ,hogy meg tudjunk felelni másoknak.

2013. febr. 23. 13:24
 8/12 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Igen, elég élénk, nehezen fékezi magát. Az étvágya jó, majdnem mindent megeszik, de alig tudom az asztalnál tartani. Egyébként tud egy helyben lenni pl ha legózik vagy rajzol, kirakózik, de pl ha elmegyünk valahova, akkor kirohan az ajtón, nem tudom őt meggyőzni arról, hogy nyugodtan kellene maradni. Ha a fejébe vesz valamit és nem szabad (mert mondjuk veszélyes), akkor nem tudom megfékezni, pedig van már rutinom és következetes vagyok.

A veszélyérzete sem kerek teljesen.

Most kezdtük, eddig csak párszor tornáztunk, beszéde nem indult még meg egyáltalán, de mintha már most jobban tudná kezelni a sikertelenséget. Tehát ha a fejébe vesz valamit, amit nem lehet, akkor sokkal hamarabb ki tudom zökkenteni ebből a "megszállott" állapotból.

Kati44, a válaszodon elgondolkodtam, lehet, hogy mi nem figyeltünk annyira a pontosságra, nagyon elrohanjuk az egészet. Mostantól megpróbálom kicsit belassítani!

7. válaszoló, akkor ezek szerint neked is jók a tapasztalataid, ugye? Eredményes?

2013. febr. 23. 18:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia! Mennyi idős a gyerkőc? amugy mi is az elején kapkodtunk aztán felhívták a figyelmünket a pontosságra ..azóta belassultunk :)))
2013. febr. 23. 19:23
 10/12 A kérdező kommentje:

2,5 éves!

Sajnos nem csak a beszéd a gond, hanem amiket leírtam és van még hozzá egy-két aggasztó dolog, pl pörget a kezével nagyon, szájában turkál állandóan.

Pont most csináltuk meg a tornát, lassan, figyeltünk végig, tesó sincs itthon, totál pontosan, de így is most 23 perc volt az egész. A gyerkőc meg csinálná tovább, annyira szereti.

Ti csináltatok olyat, hogy labdán hasal a törp, elrugaszodik a földtől és előregurul, majd rátámaszt egy székre? A betanításnál kitámasztott, itthon is az első alkalommal, de azóta csak fekszik a labdán :( Szerintem ez is a veszélyérzet hiánya :(((

2013. febr. 23. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!