Volt valakinek a gyermeke szociálisan éretlen 3,5 évesen?
Az én lányom csak akkor tudott bekapcsolódni a játékba, ha hívták, és ha elmagyarázták neki, hogy mit fognak játszani (magától nem értette meg). Sokszor még mindig nem érti a gyerekek viselkedését, zaklatásnak veszi, ha nem egyértelmű. Viselkedése rugalmatlan, szabályokat csak akkor tart be, ha érti az okát (pl. miért kell sorban állni).
De mostanra már tényleg rengeteget fejlődött.
Szia !
Nálunk kb 3,5 évesen a kisfiam nem játszott másokkal,egyedül játszott ,ha osztozni kellett a játékokon indulatossá vált,hamar elkezdett sírni ha valami nem úgy történt ahogy azt ő szerette volna,nem fogadott szót az óvónéniknek,nem volt képes ülve maradni az óvodai foglalkozásokon.
4 évesen kerültünk szakemberhez,a diagnózis figyelemzavar (hiperaktivitás ?).
Két év fejlesztés után sok mindenben beérett ,barátai vannak ,jobban kezelhető ,tevékenységeiben kitartóbb,jobban koncentrál .
Ami megmaradt az a túlzott mozgékonyság ,izgágaság,bohóckodás ,további javulásban reménykedem...
Az,hogy egyáltalán az merül fel másokban akik láttják őt,hogy a gyermekem nincs megnevelve kellőképpen az arra utal,hogy akkora baj nincsen azért vele talán ,mert ha ránézésre sajnálgatnák,hogy szegényke nem tehet róla az rosszabb lenne mint ez .
Gyakran kapok tanácsot a túlmozgékonyság kinevelésére ,hogy "a házban az én gyerekem egyáltalán nem szaladgálhat ,ugrálhat és ned is ezt kellene megkövetelned a tiédtől " ,viszont a szakember azt mondta nekem,hogy a gyermek állapota indokolja ezt a túlzott mozgékonyságot és mindenféle lehetséges módon biztosítsam számára a mozgáslehetőséget,persze legyen megszabva ,hogy például a trambullinon,matracon szabad ugrálni ,de a konyhaasztalon viszont nem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!