Mért pisil be a fiam 3 és fél évesen napközben is?
most biztos le leszek pontozva, de szerintem neked kéne egy pszichológus.
a nevelési tanácsadóban van erre lehetőség, elmondod a problémáidat ő meg megpróbál tanácsot adni a neveléssel kapcsolatban.
ez azért mert fel bennem mert olyan mint ha egy 2 évesről írnál. pl. az nekem furcsa, hogy megy hozzád, hogy vedd le a bugyiját.
enyém 3 éves, kb. fél éve van az, hogy ha picit becsurog (2-3 hetente nálunk is előfordul, hogy belemerül a játékba majd mikor szalad ki pisilni pár csepp bemegy), de akkor ő leveszi a bugyiját, kivesz a szekrényből egy tisztát és felveszi.
tehát nekem ennél a mondatodnál jött ez, hogy lehet igazad van abban, hogy elrontottad a nevelést mert egyedüli gyerek, lehet kicsit túl van ugrálva pedig már azért önállóbbnak kéne lennie!
a pelus levétellel éjszakára sem értek egyet. nyilván nincs megérve, nem szabad erőltetni, ha még nem áll készen, akkor nem szabad ráerőltetni. nem attól lesz éjjelre szobatiszta egy gyerek, hogy ha 5 után nem kap inni reggelig akkor nem pisil be. persze, mert nincs mit. lényeg, hogy tudja tartani és felébredjen rá, de erről szó nincs nálatok.
én a helyedben tavaszig visszaadnám a pelust éjszakára, reggel meg lenne lehetősége abba kakilni, lehet így az is megoldódna és tavasszal megnyugodna a lelke.
bilit meg én nem tartom jó dolognak 3,5 évesen, most már menjen ki a wc-re, elég nagy hozzá, ha a korához képest álltok a gyerekhez, tehát több elvárást kap, akkor szerintem fel is fog zárkózni.
az ovi miatt egyébként is nagyobb önállóságra kéne szoktatni.
mik azok a dolgok amikben otthon segít, ami az ő dolga? gondolok itt pl. a játékok elpakolására, felsöprésben segíteni, mosdó kitakarítása (nálunk ő csinálja míg én a kádat takarítom, kap rongyot meg szappant és elbohóckodik vele, de ezek nagyot sokat segítenek az önállóságban)
Szakember vagyok. Körülbelül a 4. születésnapig semmiféle gondra nem utal, ha a gyermek még a kakilásra nézve sem szobatiszta.
A kisgyermek szeret játszani a kakijával, pisijével. Más szakembert is megkérdezhettek erről. Sigmund Freud a gyermekpszichológia egyik alapvetése, ő részletesen kitért erre is. Ha nem játszana a gyermek a kakijával, pisijével, akkor elfojtások keletkezhetnek benne, és felnőttkorra pszichés anális fixáció alakulhat ki, a pszichés fixációk nem ritka jelenségek! Egyénileg változó persze, hogy melyik gyermek hány éves koráig, és mennyire szeret játszani evvel. A kaki/pisi humor tipikus óvodás életkori sajátosság. Semmi gondra nem utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!