Hova vigyem? Milyen szakemberhez?
3 és fél évesemnek van egy nagyon rossz "szokása". Időnként (általában ha tetszik neki valami) ökölbe szorítja a kezét, egész testét megfeszíti, fura grimaszt vág hozzá.
Mostanában egyre gyakrabban csinálja, vittem már pszichológushoz, neurológushoz.Senki nem mond semmit.
Kedves 5.válaszoló!
Oviba jár, ott csendes, visszahúzódó, legtöbbször egyedül játszik .
Voltunk TSMT terepautánál is, most tornázunk, Ő azt mondta, hogy ez nem "normális"jelenség, ha csak nagyon extrém helyzetekben csinálná, az még "belefér", de ez már nem...
Hmmm. Akkor én amondó vagyok, hogy várjatok még egy kicsit, fél-egy évet és figyeljétek, otthon is, az oviban is. Minden tünetet jegyezzetek fel, ami eltér az átlagtól. És ha ez megvan, és tényleg egyértelmű a mássága, akkor: Vadaskert!
Előbb nem érdemes, mert minket először elküldtek azzal, hogy "belefér az életkori sajátosságokba", de később már annyira egyértelműen kilógott a sorból az oviban, és itthon is egyre több tünete volt, hogy megkaptuk a diagnózist.
Egyébként ezek autisztikus tünetek, amiket írsz (repetitív mozgások izgalom esetén, illetve hogy elkülönülve játszik), de ez még az égvilágon semmit nem jelent. A TSMT-t meg mindenképp csináljátok, az nagyon jót tesz!
Pont ilyen voltam, mint amiket leírtál.
Teljesen normális vagyok.
(ez milyen hülyén hangzik így leírva:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!